
Testenine s sardinami in hrustljavimi peteršiljevimi drobtinami
Testenine s sardinami in hrustljavimi peteršiljevimi drobtinami

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g suhih krušnih drobtin
- 3 stroki česna
- 1 vejica rožmarina
- 2 pločevinki sardin po 120 g
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 50 g črnih oliv brez koščic
- 350 g linguin (ploščatih špagetov)
- sol
- majhen šopek sesekljanega peteršilja
- 25 g nastrganega parmezana
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 50 g suhih krušnih drobtin
- 3 stroki česna
- 1 vejica rožmarina
- 2 pločevinki sardin po 120 g
- 500 g pasiranega paradižnika (passate)
- 50 g črnih oliv brez koščic
- 350 g linguin (ploščatih špagetov)
- sol
- majhen šopek sesekljanega peteršilja
- 25 g nastrganega parmezana
Postopek
V teflonski ponvi pri nizki do srednji temperaturi segrejemo 1 žličko oljčnega olja. Na njem med mešanjem pražimo drobtine, dokler ne postanejo zlato rjave. Dodamo še eno žličko olja in drobno sesekljan česen. Nekaj trenutkov pražimo in mešamo, nato vso vsebino ponve stresemo na krožnik, da se ohladi.
Rožmarinove lističe drobno sesekljamo. Sardine temeljito odcedimo. Olive narežemo na rezinice. Ponev spet segrejemo do srednje temperature. Vanjo vlijemo preostalo žličko oljčnega olja, dodamo rožmarin in sardine. Pražimo 2 do 3 minute in medtem sardine nežno razkosavamo z leseno kuhalnico. Prilijemo pasiran paradižnik, dodamo olive in pustimo, da omaka blago vre kakih 10 minut.
Medtem testenine skuhamo po navodilih na ovitku. Peteršilj in polovico parmezana premešamo z drobtinami. Testenine odcedimo, malo vode od kuhanja pa prihranimo. Paradižnikovi omaki je primešamo toliko, da bo lepo prekrila testenine, nato vmešamo preostali parmezan. Testenine premešamo z omako in postrežemo v skledicah; po vrhu potresemo prgišče hrustljavih drobtin.