© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sangrija z belim vinom

Sangrija z belim vinom

Čas priprave 10 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
170330_BBC_GOOD_FOOD_JUNE_COVER_2017_DAY_2_0480 1

Sestavine

  • 1,8 l belega vina
  • 1 dl bezgovega sirupa
  • 4 limete
  • 3 breskve
  • za palec velik kos svežega ingverja
  • velika pest malin
  • led
  • 1 liter gazirane mineralne vode
  • užitne cvetlice (po želji)
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 1,8 l belega vina
  • 1 dl bezgovega sirupa
  • 4 limete
  • 3 breskve
  • za palec velik kos svežega ingverja
  • velika pest malin
  • led
  • 1 liter gazirane mineralne vode
  • užitne cvetlice (po želji)

Postopek

1

Limete narežemo na tanke kolute, breskve pa na rezine. Ingver olupimo in narežemo na tanke rezine. Vino, bezgov sirup, sadje in ingver razdelimo v dva velika vrča in postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro, da se dobro ohladi.

2

Tik preden postrežemo, dodamo led in prilijemo mineralno vodo, po želji pa še užitne cvetlice.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.