
Sestavine
- 1,8 l belega vina
- 1 dl bezgovega sirupa
- 4 limete
- 3 breskve
- za palec velik kos svežega ingverja
- velika pest malin
- led
- 1 liter gazirane mineralne vode
- užitne cvetlice (po želji)
Preberite tudi

Tako spečete ribe na žaru, da ne razpadejo
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Prvomajsko kuhanje v kotličku: nasveti za jedi na žlico v naravi
Za prvomajski kotliček bodo prav prišli nasveti in recepti za najbolj priljubljene jedi: golaž, pasulj, bosanski lonec, čobanac in fiš.

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?
Sestavine
- 1,8 l belega vina
- 1 dl bezgovega sirupa
- 4 limete
- 3 breskve
- za palec velik kos svežega ingverja
- velika pest malin
- led
- 1 liter gazirane mineralne vode
- užitne cvetlice (po želji)
Postopek
Limete narežemo na tanke kolute, breskve pa na rezine. Ingver olupimo in narežemo na tanke rezine. Vino, bezgov sirup, sadje in ingver razdelimo v dva velika vrča in postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro, da se dobro ohladi.
Tik preden postrežemo, dodamo led in prilijemo mineralno vodo, po želji pa še užitne cvetlice.