
Limonova sirčkova torta
Limonova sirčkova torta

Sestavine
podlaga
- 225 g piškotov, najbolje »digestive«
- 100 g stopljenega masla
nadev
- 250 g maskarponeja
- 600 g kremnega sira
- 2 jajci
- 2 rumenjaka
- lupinica 3 limon
- 4 žlice moke
- 175 g sladkorja
premaz in okras
- 1,5 dl kisle smetane
- 3 žlice limonove kreme ali marmelade
- pest malin (po želji)

Različne vrste mete: kdaj uporabiti katero?
Z mesecem majem se je začela sezona obiranja mete, ki bo trajala vse do pozne jeseni. Toda, ali ste vedeli, da poznamo več vrst tega osvežilnega zelišča?

Najboljše sladice s češnjami: pite in kolači, cheesecake, sladoled
Maj je že prinesel prve češnje! Odkrijte najboljše sladice – lahke, sočne in popolne za vsako priložnost, od piknika do nedeljskega kosila. .

To je stročnica, polna beljakovin, na katero smo skoraj pozabili
Bob je znova priljubljen: bogat z beljakovinami, vsestransko uporaben in izvrstnega okusa. Preverite recepte in ideje za pripravo domačih jedi z bobom.
Sestavine
podlaga
- 225 g piškotov, najbolje »digestive«
- 100 g stopljenega masla
nadev
- 250 g maskarponeja
- 600 g kremnega sira
- 2 jajci
- 2 rumenjaka
- lupinica 3 limon
- 4 žlice moke
- 175 g sladkorja
premaz in okras
- 1,5 dl kisle smetane
- 3 žlice limonove kreme ali marmelade
- pest malin (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Dno modla za torte premera 23 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote damo v multipraktik in jih zmeljemo v fine drobtine, nato jih zmešamo s stopljenim maslom. Piškotno mešanico enakomerno razporedimo po dnu modla, dobro pritisnemo in postavimo v hladilnik.
V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.
V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.