© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonova sirčkova torta

Limonova sirčkova torta

Čas priprave 50 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 10 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Posnetek zaslona 2023-04-29 115840

Sestavine

podlaga

  • 225 g piškotov, najbolje »digestive«
  • 100 g stopljenega masla

nadev

  • 250 g maskarponeja
  • 600 g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • lupinica 3 limon
  • 4 žlice moke
  • 175 g sladkorja

premaz in okras

  • 1,5 dl kisle smetane
  • 3 žlice limonove kreme ali marmelade
  • pest malin (po želji)
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

podlaga

  • 225 g piškotov, najbolje »digestive«
  • 100 g stopljenega masla

nadev

  • 250 g maskarponeja
  • 600 g kremnega sira
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • lupinica 3 limon
  • 4 žlice moke
  • 175 g sladkorja

premaz in okras

  • 1,5 dl kisle smetane
  • 3 žlice limonove kreme ali marmelade
  • pest malin (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Dno modla za torte premera 23 cm obložimo s papirjem za peko. Piškote damo v multipraktik in jih zmeljemo v fine drobtine, nato jih zmešamo s stopljenim maslom. Piškotno mešanico enakomerno razporedimo po dnu modla, dobro pritisnemo in postavimo v hladilnik.

2

V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.

3

V veliki skledi dobro z mešamo v se sestavine za nadev, maso prelijemo v model in pečemo 35 do 40 minut, da je torta pečena, a še malce mehka.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.