
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.

Sestavine
- rdeči krulec (pravijo mu tudi morski petelin, lastovica, kokot)
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, lovor, žajbelj)
- sol
- poper

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.
Sestavine
- rdeči krulec (pravijo mu tudi morski petelin, lastovica, kokot)
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, lovor, žajbelj)
- sol
- poper
Postopek
Vodo zavremo z očiščeno jušno zelenjavo, solimo, popramo in kuhamo 20 minut. Nato v prevretek dodamo celo očiščeno ribo in kuhamo še 20 minut. Juho precedimo in postrežemo s kuhanim rižem. Koščke ribe lahko damo v juho ali pa ribo postrežemo kot glavno jed. Pokapamo jo še z oljčnim oljem ter postrežemo s kuhano blitvo in krompirjem.