
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.

Sestavine
- rdeči krulec (pravijo mu tudi morski petelin, lastovica, kokot)
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, lovor, žajbelj)
- sol
- poper
Preberite tudi

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi se težko odrečemo nabiranju divjih rastlin. Dobro je, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje.
Sestavine
- rdeči krulec (pravijo mu tudi morski petelin, lastovica, kokot)
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, lovor, žajbelj)
- sol
- poper
Postopek
Vodo zavremo z očiščeno jušno zelenjavo, solimo, popramo in kuhamo 20 minut. Nato v prevretek dodamo celo očiščeno ribo in kuhamo še 20 minut. Juho precedimo in postrežemo s kuhanim rižem. Koščke ribe lahko damo v juho ali pa ribo postrežemo kot glavno jed. Pokapamo jo še z oljčnim oljem ter postrežemo s kuhano blitvo in krompirjem.