
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.
Kuhana riba in ribja juha
To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.

Sestavine
- rdeči krulec (pravijo mu tudi morski petelin, lastovica, kokot)
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, lovor, žajbelj)
- sol
- poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- rdeči krulec (pravijo mu tudi morski petelin, lastovica, kokot)
- jušna zelenjava (čebula, korenček, por, lovor, žajbelj)
- sol
- poper
Postopek
Vodo zavremo z očiščeno jušno zelenjavo, solimo, popramo in kuhamo 20 minut. Nato v prevretek dodamo celo očiščeno ribo in kuhamo še 20 minut. Juho precedimo in postrežemo s kuhanim rižem. Koščke ribe lahko damo v juho ali pa ribo postrežemo kot glavno jed. Pokapamo jo še z oljčnim oljem ter postrežemo s kuhano blitvo in krompirjem.