Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuhana riba in ribja juha

To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.

Kuhana riba in ribja juha

To ribo in juho lahko ponudite kot glavno jed ali pa kot predjed.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
juha-IMG_58330000_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • rdeči krulec (pravijo mu tudi morski petelin, lastovica, kokot)
  • jušna zelenjava (čebula, korenček, por, lovor, žajbelj)
  • sol
  • poper

Preberite tudi

Sestavine

  • rdeči krulec (pravijo mu tudi morski petelin, lastovica, kokot)
  • jušna zelenjava (čebula, korenček, por, lovor, žajbelj)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Vodo zavremo z očiščeno jušno zelenjavo, solimo, popramo in kuhamo 20 minut. Nato v prevretek dodamo celo očiščeno ribo in kuhamo še 20 minut. Juho precedimo in postrežemo s kuhanim rižem. Koščke ribe lahko damo v juho ali pa ribo postrežemo kot glavno jed. Pokapamo jo še z oljčnim oljem ter postrežemo s kuhano blitvo in krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.