Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveji jezik na avokadovi solati z rdečo peso in hrenom

S tem govejim jezikom kot predjed, boste postavili še višja pričakovanja za glavno jed.

Goveji jezik na avokadovi solati z rdečo peso in hrenom

S tem govejim jezikom kot predjed, boste postavili še višja pričakovanja za glavno jed.

Čas priprave 1 h 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

solata

  • 1 limeta
  • 400 g avokada
  • 200 g rdeče pese
  • 15 g hrena
  • ščepec soli
  • ščepec belega popra
  • 5 žlic oljčnega olja

jezik

  • 1 goveji jezik
  • sol
  • jušna zelenjava (lovor, korenje, zelena, čebula …)
  • 4 rezine ovčjega sira
  • 4 žlice bučnega olja

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

solata

  • 1 limeta
  • 400 g avokada
  • 200 g rdeče pese
  • 15 g hrena
  • ščepec soli
  • ščepec belega popra
  • 5 žlic oljčnega olja

jezik

  • 1 goveji jezik
  • sol
  • jušna zelenjava (lovor, korenje, zelena, čebula …)
  • 4 rezine ovčjega sira
  • 4 žlice bučnega olja

Postopek

1

Avokadu odstranimo koščico, z žlico odstranimo meso iz lupine, ga narežemo na manjše koščke in takoj prelijemo z malo limetinega soka. Peso olupimo, jo narežemo na manjše koščke, dodamo 2 žlici oljčnega olja in 20 minut pečemo v pečici, segreti na 180 °C. Hren naribamo. Vse sestavine damo v večjo posodo, dodamo oljčno olje, sol, beli poper in dobro premešamo ali pa vsako sestavino začinimo posebej in zložimo v stolpič.

2

Goveji jezik dobro operemo. Položimo ga v slano vrelo vodo, v katero smo predhodno dali jušno zelenjavo. Na zmerni temperaturi ga kuhamo približno eno uro, da postane mehak. Kuhan jezik vzamemo iz lonca, še vročega olupimo in narežemo na tanjše rezine.

3

Rezine jezika zložimo na krožnik, dodamo avokadovo solato z rdečo peso, rezino ovčjega sira in po želji okrasimo s trakci ocvrtega pora. Na krožnik položimo tudi čajno žličko, v katero previdno nalijemo bučno olje in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.