
Goveji jezik na avokadovi solati z rdečo peso in hrenom
S tem govejim jezikom kot predjed, boste postavili še višja pričakovanja za glavno jed.
Goveji jezik na avokadovi solati z rdečo peso in hrenom
S tem govejim jezikom kot predjed, boste postavili še višja pričakovanja za glavno jed.

Sestavine
solata
- 1 limeta
- 400 g avokada
- 200 g rdeče pese
- 15 g hrena
- ščepec soli
- ščepec belega popra
- 5 žlic oljčnega olja
jezik
- 1 goveji jezik
- sol
- jušna zelenjava (lovor, korenje, zelena, čebula …)
- 4 rezine ovčjega sira
- 4 žlice bučnega olja

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.

Trojni spektakel v Krškem: BBQ, pica in spidvej
V Krškem je potekal prvi BBQ & Speedway festival s celodnevnim programom, ki je zajemal mednarodne tekme v peki steakov, burgerjev in pic.
Sestavine
solata
- 1 limeta
- 400 g avokada
- 200 g rdeče pese
- 15 g hrena
- ščepec soli
- ščepec belega popra
- 5 žlic oljčnega olja
jezik
- 1 goveji jezik
- sol
- jušna zelenjava (lovor, korenje, zelena, čebula …)
- 4 rezine ovčjega sira
- 4 žlice bučnega olja
Postopek
Avokadu odstranimo koščico, z žlico odstranimo meso iz lupine, ga narežemo na manjše koščke in takoj prelijemo z malo limetinega soka. Peso olupimo, jo narežemo na manjše koščke, dodamo 2 žlici oljčnega olja in 20 minut pečemo v pečici, segreti na 180 °C. Hren naribamo. Vse sestavine damo v večjo posodo, dodamo oljčno olje, sol, beli poper in dobro premešamo ali pa vsako sestavino začinimo posebej in zložimo v stolpič.
Goveji jezik dobro operemo. Položimo ga v slano vrelo vodo, v katero smo predhodno dali jušno zelenjavo. Na zmerni temperaturi ga kuhamo približno eno uro, da postane mehak. Kuhan jezik vzamemo iz lonca, še vročega olupimo in narežemo na tanjše rezine.
Rezine jezika zložimo na krožnik, dodamo avokadovo solato z rdečo peso, rezino ovčjega sira in po želji okrasimo s trakci ocvrtega pora. Na krožnik položimo tudi čajno žličko, v katero previdno nalijemo bučno olje in ponudimo.