
Kruhki z jajci, majonezo in krešo
Kruhki z jajci, majonezo in krešo

Sestavine
- 6 jajc
- pest vodne kreše
- 8 žlic kakovostne majoneze
- sol in poper
- 20 majhnih žemljic ali podobnih kruhkov

Rjavčki - preprost recept, ki vedno navduši
Sočni, bogati in v sredini še nekoliko mehki - taki so popolni rjavčki!

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Slasten namaz iz pečenih paprik
To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.
Sestavine
- 6 jajc
- pest vodne kreše
- 8 žlic kakovostne majoneze
- sol in poper
- 20 majhnih žemljic ali podobnih kruhkov
Postopek
Jajca kuhamo 10 minut, da so trdo kuhana, nato odlijemo vodo in jih za 5 minut položimo v mrzlo vodo, da se ohladijo. Olupimo jih, grobo nasekljamo in damo v skledo.
Vodno krešo grobo nasekljamo, dodamo k jajcem, dodamo še majonezo, solimo in popramo ter zmešamo. Žemljice ali druge kruhke prečno prerežemo, jih napolnimo z jajčno mešanico in postrežemo.