
Lososovi burgerji s hrenom
Malce drugačni burgerji za popestritev vsake zabave
Lososovi burgerji s hrenom
Malce drugačni burgerji za popestritev vsake zabave

Sestavine
- 4 lososovi fileji brez kože
- 1 žlica smetanovega hrena
- lupina 1 limone
- 2 žlički limonovega soka
- manjša pest sesekljanega kopra
- 1 žlica olja
- 4 žlice majoneze
- 4 prerezane makovke
- 80 g vodne kreše
- 8 rezin kumare
- 4 redkvice
- sol
- poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 4 lososovi fileji brez kože
- 1 žlica smetanovega hrena
- lupina 1 limone
- 2 žlički limonovega soka
- manjša pest sesekljanega kopra
- 1 žlica olja
- 4 žlice majoneze
- 4 prerezane makovke
- 80 g vodne kreše
- 8 rezin kumare
- 4 redkvice
- sol
- poper
Postopek
V sekljalnik damo lososa, hren, limonovo lupino in polovico kopra. Vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter drobno sesekljamo.
Iz mešanice naredimo 4 pogačice. V večji ponvi segrejemo olje in pogačice na vsaki strani pečemo približno 4 minute, da se zlato rjavo obarvajo.
Medtem preostali koper zmešamo z majonezo in z mešanico premažemo makovke. Vodno krešo prelijemo z limonovim sokom, premešamo in jo razporedimo po makovkah. Na krešo položimo lososovo pogačico, ki jo okrasimo z rezinami kumar in redkvic. Postrežemo.