Kaj boste skuhali danes?
Pirine »šnite« s pomarančno skuto in malinami
Pirine »šnite« s pomarančno skuto in malinami
Sestavine
- 2 srednje veliki jajci
- 2 žlici pomarančnega soka
- 4 rezine pirinega kruha ali pirinega toasta
- 50 g manj mastne skute
- 1 žlička naribane pomaranče lupinice
- 1 žlička repičnega olja
- 50 g malin (lahko zamrznjenih)
- bistri med, ko postrežemo (po želji)
Tako rahli in okusni štruklji, da zasenčijo tudi glavno jed
Kvašeni štruklji s skuto so lahko odlična priloga tudi za martinovo – rahli in polnega okusa se lepo podajo k pečeni perutnini in dušenemu rdečemu zelju.
Sladica, ki očara z izgledom in okusom
Torta Eszterhazy je elegantna sladica za posebne priložnosti. Priprava je poseben izziv, a oh, rezultat je tako zelo vreden truda.
Ta viralni hit z družbenih omrežij bo vaš novi najljubši proteinski obrok
Če iščete hitro, okusno in hranljivo jed, ki bo všeč vsem doma, je tortilja z jajcem iz pečice pravi odgovor.
Sestavine
- 2 srednje veliki jajci
- 2 žlici pomarančnega soka
- 4 rezine pirinega kruha ali pirinega toasta
- 50 g manj mastne skute
- 1 žlička naribane pomaranče lupinice
- 1 žlička repičnega olja
- 50 g malin (lahko zamrznjenih)
- bistri med, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Jajci in pomarančni sok stepemo v skledi, ki naj bo dovolj široka, da bomo vanjo lahko položili kruh. Rezine kruha v jajcih in soku namakamo približno 2 minuti. Kruh po eni minuti obrnemo.
V skledici zmešamo skuto in pomarančno lupinico. V oplasteni ponvi segrejemo repično olje. Ko je vroče, vanj položimo rezine kruha. Par minut jih pečemo na eni strani, nato jih obrnemo in pečemo še 1 do 2 minuti na drugi strani.
Rezine kruha razdelimo na dva krožnika in jih obložimo s pomarančno skuto in malinami. Po želji jih lahko pokapljamo še z medom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečene malinove kremice
Lazanja z bolonjskim ragujem
Čičerkini burgerji z gobami
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača