
Krompirjeva tortilja
Španska krompirjeva omleta s karamelizirano čebulo
Krompirjeva tortilja
Španska krompirjeva omleta s karamelizirano čebulo

Sestavine
- 2 veliki čebuli
- 800 g krompirja
- 5 žlic oljčnega olja
- 6 velikih jajc
- sol in poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 2 veliki čebuli
- 800 g krompirja
- 5 žlic oljčnega olja
- 6 velikih jajc
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Čebulo in krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. V veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja, dodamo čebulo in malo soli ter na nizki temperaturi počasi pražimo približno 20 minut.
Rezine krompirja damo v nizek pekač, pokapamo s tremi žlicami oljčnega olja, solimo in premešamo. Krompir pečemo v pečici približno 15 minut, da se zmehča, vendar se še ne zapeče.
V večji skledi zmešamo jajca, sol in poper. Dodamo pripravljeno čebulo in krompir ter premešamo. V globlji ponvi s premerom približno 20 cm segrejemo preostalo žlico olja. Dodamo krompirjevo mešanico in tortiljo pražimo na nizki temperaturi 20 do 25 minut.
Ko skoraj vsa jajca zakrknejo, moramo tortiljo obrniti, da se zapeče tudi zgornja stran. Ponev pokrijemo z večjim krožnikom ali pokrovko, tortiljo obrnemo, nato pa jo takoj stresemo nazaj v ponev in pražimo še 3 do 4 minute. Tortiljo narežemo in postrežemo še toplo ali ohlajeno na sobno temperaturo.