
Krompirjeva tortilja
Španska krompirjeva omleta s karamelizirano čebulo
Krompirjeva tortilja
Španska krompirjeva omleta s karamelizirano čebulo

Sestavine
- 2 veliki čebuli
- 800 g krompirja
- 5 žlic oljčnega olja
- 6 velikih jajc
- sol in poper
Preberite tudi

Sirov in čokoladni fondi - popolna spremljava evrovizijskega finala
Pripravite si popoln prigrizek za finale Evrovizije! Imamo recept za sirov in z čokoladni fondi (fondue), ki bosta tako navdušila vaše goste, da bodo peli od zadovoljstva.

10 čokoladnih sladic, ki jih morate vsaj enkrat poskusiti
Od enostavnih klasik do prefinjenih kreacij, izbrali smo deset čokoladnih sladic, ki bi jih morali poskusiti vsaj enkrat v življenju.

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.
Sestavine
- 2 veliki čebuli
- 800 g krompirja
- 5 žlic oljčnega olja
- 6 velikih jajc
- sol in poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Čebulo in krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. V veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja, dodamo čebulo in malo soli ter na nizki temperaturi počasi pražimo približno 20 minut.
Rezine krompirja damo v nizek pekač, pokapamo s tremi žlicami oljčnega olja, solimo in premešamo. Krompir pečemo v pečici približno 15 minut, da se zmehča, vendar se še ne zapeče.
V večji skledi zmešamo jajca, sol in poper. Dodamo pripravljeno čebulo in krompir ter premešamo. V globlji ponvi s premerom približno 20 cm segrejemo preostalo žlico olja. Dodamo krompirjevo mešanico in tortiljo pražimo na nizki temperaturi 20 do 25 minut.
Ko skoraj vsa jajca zakrknejo, moramo tortiljo obrniti, da se zapeče tudi zgornja stran. Ponev pokrijemo z večjim krožnikom ali pokrovko, tortiljo obrnemo, nato pa jo takoj stresemo nazaj v ponev in pražimo še 3 do 4 minute. Tortiljo narežemo in postrežemo še toplo ali ohlajeno na sobno temperaturo.