
Krompirjeva solata z drobnjakom in jogurtom
Krompirjeva solata v lahki različici – večino majoneze smo nadomestili z jogurtom in kislo smetano.
Krompirjeva solata z drobnjakom in jogurtom
Krompirjeva solata v lahki različici – večino majoneze smo nadomestili z jogurtom in kislo smetano.

Sestavine
- 750 g mladega krompirja
- 2 žlici majoneze
- 3 žlice navadnega jogurta
- 3 žlice manj mastne kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica manj mastnega mleka
- 8 mladih čebulic
- 3 žlice drobnjaka
- 1 žlica nasekljanega pehtrana
- sol
- poper

Jastog ali rarog? Tako ju ločite že na prvi pogled
Ste v ribarnici kupili jastoga? Ste prepričani, da ni v vaši vrečki rarog? Spoznajte glavne razlike med tema morskima dobrotama in skuhajte brodet z jastogom ali rarogom.

5 trikov za pristno gurmansko žar doživetje
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

Sveže in poceni: slastni divji jedilnik iz gozdov in travnikov
Si predstavljate, da bi namesto v trgovino pred kuhanjem kosila zavili v gozd? Potem bi na krožniku zares imeli čisto sveže, najbolj lokalne, ekološke in sezonske sestavine, kajne!
Sestavine
- 750 g mladega krompirja
- 2 žlici majoneze
- 3 žlice navadnega jogurta
- 3 žlice manj mastne kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlica manj mastnega mleka
- 8 mladih čebulic
- 3 žlice drobnjaka
- 1 žlica nasekljanega pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Krompir operemo in ga narežemo na 2,5 do 3 cm velike kose, da se enakomerno skuha. Damo jih v kozico z vrelo vodo, in ko voda spet zavre, ogenj malo zmanjšamo in kuhamo približno 10 minut, da se krompir skuha, vendar še vedno ohrani obliko. Odcedimo ga in stresemo v veliko skledo.
Medtem ko kuhamo krompir, zmešamo majonezo, jogurt, kislo smetano, gorčico in mleko. Mlado čebulo očistimo, po dolgem razpolovimo in narežemo na rezine. Krompirju dodamo mlado čebulo, skoraj ves drobnjak in pehtran, poper in ščepec soli.
Še topel krompir prelijemo s prelivom in nežno premešamo, da se obda s prelivom, vendar še vedno ostane v kosih. Solato stresemo v servirno skledo in jo posujemo s preostalim drobnjakom in pehtranom. Postrežemo hladno.
Nasvet
Solato lahko pripravimo nekaj ur vnaprej in jo shranimo v hladilnik, vendar jo malo pred postrežbo postavimo na sobno temperaturo, saj je okusnejša, če je ne postrežemo naravnost iz hladilnika.