
Krompirjeva solata z redkvicami
Z osvežilnim prelivom s pinjencem
Krompirjeva solata z redkvicami
Z osvežilnim prelivom s pinjencem

Sestavine
- 750 g drobnega mladega krompirja
- 0,75 dl pinjenca
- 2 žlici lahke majoneze
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
- ½ žličke sladkorja
- 100 g redkvic
- 1 žlica maka
- sol
- poper
- 20 g vodne kreše za okras
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi bi se težko odrekli nabiranju divjih rastlin. Vseeno je dobro, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje in uporabo divjih rastlin.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 750 g drobnega mladega krompirja
- 0,75 dl pinjenca
- 2 žlici lahke majoneze
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica belega vinskega kisa
- ½ žličke sladkorja
- 100 g redkvic
- 1 žlica maka
- sol
- poper
- 20 g vodne kreše za okras
Postopek
Krompir temeljito operemo in neolupljenega damo v kozico s slano vodo, zavremo in počasi kuhamo približno 12 minut, da se krompir skuha, nato ga odcedimo in ohladimo.
Pinjenec, majonezo, gorčico, kis in sladkor zmešamo s soljo in poprom. Ko je krompir ohlajen, ga zmešamo s prelivom, narezanimi redkvicami in makom. Solato posujemo z vodno krešo in postrežemo.