
Krompirjeva solata
Krompirjeva solata

Sestavine
- 800 g manjšega mladega krompirja
- 3 šalotke
- 1 žlica manjših kaper (po želji)
- 2 žlici nasekljanih kislih kumaric (po želji)
- pribli. 3 žlice majoneze
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- prgišče peteršiljevih listov
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska, goveja, jagnječja in celo veganska "pečenka" za obiske, ki ne jedo mesa.

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
- 800 g manjšega mladega krompirja
- 3 šalotke
- 1 žlica manjših kaper (po želji)
- 2 žlici nasekljanih kislih kumaric (po želji)
- pribli. 3 žlice majoneze
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- prgišče peteršiljevih listov
Postopek
Šalotko olupimo in drobno narežemo, peteršiljeve liste pa grobo nasekljamo. Krompir operemo in ga v slani vodi kuhamo 20 minut. Nato ga odcedimo in ohladimo.
Krompir narežemo na večje kose in ga damo v skledo skupaj s šalotko, kaprami in kumaricami. Po občutku dodamo majonezo in prelijemo še z oljem in kisom. Premešamo, in če je potrebno, dodamo še malo majoneze ali kisa in olja. Posujemo s peteršiljem in postrežemo.