© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Krompirjeva tortilja z rukolo in parmezanom

Rustikalna španska klasika

Krompirjeva tortilja z rukolo in parmezanom

Rustikalna španska klasika

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
krompirjeva-tortilja-z-rukolo-in-parmezanom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g olupljenega krompirja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 5 jajc
  • sol
  • poper
  • 100 g rukole
  • pest sveže naribanega parmezana ali parmezanovih ostružkov
  • malo oljčnega olja za preliv
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g olupljenega krompirja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 velika čebula
  • 5 jajc
  • sol
  • poper
  • 100 g rukole
  • pest sveže naribanega parmezana ali parmezanovih ostružkov
  • malo oljčnega olja za preliv

Postopek

1

Krompir narežemo na prst debele rezine. V primerno veliki ponvi segrejemo olje in nanj stresemo sesekljano čebulo in krompir. Ko se oboje malo prepraži in se rahlo obarva, vlijemo v ponev 2,2 dl vode; pri tem moramo biti previdni, da nas ne oškropi vroče olje. Krompir kuhljamo približno 10 minut, da se zmehča.

2

Ponev odstranimo z ognja in odlijemo odvečno vodo, nato pa krompirju dodamo razžvrkljana jajca, sol in poper ter vse skupaj rahlo premešamo. Ponev damo nazaj na ogenj in tortiljo pečemo 5 minut. Nato na ponev poveznemo krožnik, vse skupaj obrnemo, da tortilja pade na krožnik, nato pa v ponev zlijemo še malo olja, če je to potrebno, vanjo stresemo tortiljo in jo 5 minut pečemo še na drugi strani.

3

Krompirjevo tortiljo damo na krožnik in jo narežemo na 4 dele. Vsakega obložimo z oprano rukolo, posujemo s parmezanom, prelijemo z malo oljčnega olja in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.