
Pražen brstični ohrovt s pistacijami in granatnim jabolkom
S tem receptom boste vzljubili brstični ohrovt!
Pražen brstični ohrovt s pistacijami in granatnim jabolkom
S tem receptom boste vzljubili brstični ohrovt!

Sestavine
- 500 g brstičnega ohrovta
- 3 žlice oljčnega olja
- 50 g oluščenih pistacij
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 500 g brstičnega ohrovta
- 3 žlice oljčnega olja
- 50 g oluščenih pistacij
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol
Postopek
Ohrovtove glavice razpolovimo. V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejemo olje, dodamo brstični ohrovt s prerezano stranjo navzdol in ga pražimo 10 do 15 minut, medtem ga občasno pretresemo. Če je po tem času samo malce obarvan, ga pražimo še 5 minut, da dobi rjave madeže.
Pistacije grobo nasekljamo, jih potresemo po ohrovtu in med mešanjem še malo popražimo. Odstavimo in primešamo semena granatnega jabolka. Solimo in preložimo v servirno skledo.