© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pražen brstični ohrovt s pistacijami in granatnim jabolkom

S tem receptom boste vzljubili brstični ohrovt!

Pražen brstični ohrovt s pistacijami in granatnim jabolkom

S tem receptom boste vzljubili brstični ohrovt!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pražen brstični ohrovt s pistacijami in granatnim jabolkom

Sestavine

  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 50 g oluščenih pistacij
  • 100 g semen granatnega jabolka
  • sol
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 50 g oluščenih pistacij
  • 100 g semen granatnega jabolka
  • sol

Postopek

1

Ohrovtove glavice razpolovimo. V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejemo olje, dodamo brstični ohrovt s prerezano stranjo navzdol in ga pražimo 10   do 15 minut, medtem ga občasno pretresemo. Če je po tem času samo malce obarvan, ga pražimo še 5 minut, da dobi rjave madeže.

2

Pistacije grobo nasekljamo, jih potresemo po ohrovtu in med mešanjem še malo popražimo. Odstavimo in primešamo semena granatnega jabolka. Solimo in preložimo v servirno skledo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.