
Pražen brstični ohrovt s pistacijami in granatnim jabolkom
S tem receptom boste vzljubili brstični ohrovt!
Pražen brstični ohrovt s pistacijami in granatnim jabolkom
S tem receptom boste vzljubili brstični ohrovt!

Sestavine
- 500 g brstičnega ohrovta
- 3 žlice oljčnega olja
- 50 g oluščenih pistacij
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 500 g brstičnega ohrovta
- 3 žlice oljčnega olja
- 50 g oluščenih pistacij
- 100 g semen granatnega jabolka
- sol
Postopek
Ohrovtove glavice razpolovimo. V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejemo olje, dodamo brstični ohrovt s prerezano stranjo navzdol in ga pražimo 10 do 15 minut, medtem ga občasno pretresemo. Če je po tem času samo malce obarvan, ga pražimo še 5 minut, da dobi rjave madeže.
Pistacije grobo nasekljamo, jih potresemo po ohrovtu in med mešanjem še malo popražimo. Odstavimo in primešamo semena granatnega jabolka. Solimo in preložimo v servirno skledo.