© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pražen brstični ohrovt s pistacijami in granatnim jabolkom

S tem receptom boste vzljubili brstični ohrovt!

Pražen brstični ohrovt s pistacijami in granatnim jabolkom

S tem receptom boste vzljubili brstični ohrovt!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Pražen brstični ohrovt s pistacijami in granatnim jabolkom

Sestavine

  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 50 g oluščenih pistacij
  • 100 g semen granatnega jabolka
  • sol
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 50 g oluščenih pistacij
  • 100 g semen granatnega jabolka
  • sol

Postopek

1

Ohrovtove glavice razpolovimo. V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejemo olje, dodamo brstični ohrovt s prerezano stranjo navzdol in ga pražimo 10   do 15 minut, medtem ga občasno pretresemo. Če je po tem času samo malce obarvan, ga pražimo še 5 minut, da dobi rjave madeže.

2

Pistacije grobo nasekljamo, jih potresemo po ohrovtu in med mešanjem še malo popražimo. Odstavimo in primešamo semena granatnega jabolka. Solimo in preložimo v servirno skledo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.