
Losos s špinačo in kaprno omako
Kadar se vam ne da kuhati, je ta recept enkraten za vas.
Losos s špinačo in kaprno omako
Kadar se vam ne da kuhati, je ta recept enkraten za vas.

Sestavine
- 1 žlička sončničnega olja
- 2 lososova fileja brez kože
- 250 g špinače
- 2 žlici kisle smetane ali crème fraîche
- sok ½ limone
- 1 žlička kaper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 žlička sončničnega olja
- 2 lososova fileja brez kože
- 250 g špinače
- 2 žlici kisle smetane ali crème fraîche
- sok ½ limone
- 1 žlička kaper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
V ponvi segrejemo olje. Lososove fileje na obeh straneh začinimo s soljo in jih pečemo 4 minute na vsaki strani. Pečene damo na krožnik in jih pustimo počivati, medtem ko kuhamo špinačo.
Špinačo operemo in jo damo v vročo ponev. Dobro jo začinimo s soljo in poprom, ponev pokrijemo in pustimo kakšno minuto, da špinača oveni, vmes jo enkrat ali dvakrat premešamo. Špinačo razdelimo na krožnik in jo obložimo z lososovim filejem.
Na blagem ognju segrejemo smetano, ki smo ji dodali malo limonovega soka, odcejene kapre in peteršilj. Pazimo, da omaka ne zavre. Vse skupaj začinimo še s soljo in poprom in lososa prelijemo z omako. Postrežemo z limonovimi krhlji.
Nasvet
Omaka, pripravljena iz kisle smetane, kaper, limonovega soka in peteršilja, se odlično poda tudi k postrvim in belim ribam.