
Losos s špinačo in kaprno omako
Kadar se vam ne da kuhati, je ta recept enkraten za vas.
Losos s špinačo in kaprno omako
Kadar se vam ne da kuhati, je ta recept enkraten za vas.

Sestavine
- 1 žlička sončničnega olja
- 2 lososova fileja brez kože
- 250 g špinače
- 2 žlici kisle smetane ali crème fraîche
- sok ½ limone
- 1 žlička kaper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 1 žlička sončničnega olja
- 2 lososova fileja brez kože
- 250 g špinače
- 2 žlici kisle smetane ali crème fraîche
- sok ½ limone
- 1 žlička kaper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
V ponvi segrejemo olje. Lososove fileje na obeh straneh začinimo s soljo in jih pečemo 4 minute na vsaki strani. Pečene damo na krožnik in jih pustimo počivati, medtem ko kuhamo špinačo.
Špinačo operemo in jo damo v vročo ponev. Dobro jo začinimo s soljo in poprom, ponev pokrijemo in pustimo kakšno minuto, da špinača oveni, vmes jo enkrat ali dvakrat premešamo. Špinačo razdelimo na krožnik in jo obložimo z lososovim filejem.
Na blagem ognju segrejemo smetano, ki smo ji dodali malo limonovega soka, odcejene kapre in peteršilj. Pazimo, da omaka ne zavre. Vse skupaj začinimo še s soljo in poprom in lososa prelijemo z omako. Postrežemo z limonovimi krhlji.
Nasvet
Omaka, pripravljena iz kisle smetane, kaper, limonovega soka in peteršilja, se odlično poda tudi k postrvim in belim ribam.