© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Losos s špinačo in kaprno omako

Kadar se vam ne da kuhati, je ta recept enkraten za vas.

Losos s špinačo in kaprno omako

Kadar se vam ne da kuhati, je ta recept enkraten za vas.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
salmon spinach with tartare cream

Sestavine

  • 1 žlička sončničnega olja
  • 2 lososova fileja brez kože
  • 250 g špinače
  • 2 žlici kisle smetane ali crème fraîche
  • sok ½ limone
  • 1 žlička kaper
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • krhlji limone, ko postrežemo
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 žlička sončničnega olja
  • 2 lososova fileja brez kože
  • 250 g špinače
  • 2 žlici kisle smetane ali crème fraîche
  • sok ½ limone
  • 1 žlička kaper
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • krhlji limone, ko postrežemo

Postopek

1

V ponvi segrejemo olje. Lososove fileje na obeh straneh začinimo s soljo in jih pečemo 4 minute na vsaki strani. Pečene damo na krožnik in jih pustimo počivati, medtem ko kuhamo špinačo.

2

Špinačo operemo in jo damo v vročo ponev. Dobro jo začinimo s soljo in poprom, ponev pokrijemo in pustimo kakšno minuto, da špinača oveni, vmes jo enkrat ali dvakrat premešamo. Špinačo razdelimo na krožnik in jo obložimo z lososovim filejem.

3

Na blagem ognju segrejemo smetano, ki smo ji dodali malo limonovega soka, odcejene kapre in peteršilj. Pazimo, da omaka ne zavre. Vse skupaj začinimo še s soljo in poprom in lososa prelijemo z omako. Postrežemo z limonovimi krhlji.

Nasvet

Omaka, pripravljena iz kisle smetane, kaper, limonovega soka in peteršilja, se odlično poda tudi k postrvim in belim ribam.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.