
Krofi kot mafini
Hibridi so v modi. Kaj če bi si letos za pusta privoščili krof v obliki mafina?
Krofi kot mafini
Hibridi so v modi. Kaj če bi si letos za pusta privoščili krof v obliki mafina?

Sestavine
- 140 g rjavega kristalnega sladkorja
- 200 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 dl navadnega jogurta
- 2 veliki jajci
- 1 žlička vaniljine arome
- 140 g masla
- 12 žličk malinove marmelade brez semen
- maslo za namastitev
- 200 g sladkorja v prahu za posip

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 140 g rjavega kristalnega sladkorja
- 200 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 dl navadnega jogurta
- 2 veliki jajci
- 1 žlička vaniljine arome
- 140 g masla
- 12 žličk malinove marmelade brez semen
- maslo za namastitev
- 200 g sladkorja v prahu za posip
Postopek
1. Pečico segrejemo na 190 °C. Model za mafine z 12 vdolbinami rahlo namažemo z maslom (ali pa uporabimo silikonski model). 140 g sladkorja, moko in sodo bikarbono damo v skledo in zmešamo. Jajca stepemo, maslo pa stopimo. V drugi skledi skupaj stepemo jogurt, jajca in vaniljino aromo. Vsebino iz sklede in stopljeno maslo zlijemo na suhe sestavine in jo na hitro previdno vmešamo z žlico, da se sestavine povežejo.
Dve tretjini mase razdelimo v vdolbine modla za mafine. Na sredino vsake porcije previdno dodamo po 1 žličko marmelade in prekrijemo s preostalo maso. Pečemo 16 do 18 minut, da krofi narastejo, se zlato obarvajo in so prožni na dotik.
Pustimo, da se krofi 5 minut ohlajajo, nato jih poberemo iz modla in posujemo s sladkorjem v prahu.