
Krofi kot mafini
Hibridi so v modi. Kaj če bi si letos za pusta privoščili krof v obliki mafina?
Krofi kot mafini
Hibridi so v modi. Kaj če bi si letos za pusta privoščili krof v obliki mafina?

Sestavine
- 140 g rjavega kristalnega sladkorja
- 200 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 dl navadnega jogurta
- 2 veliki jajci
- 1 žlička vaniljine arome
- 140 g masla
- 12 žličk malinove marmelade brez semen
- maslo za namastitev
- 200 g sladkorja v prahu za posip
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 140 g rjavega kristalnega sladkorja
- 200 g moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 dl navadnega jogurta
- 2 veliki jajci
- 1 žlička vaniljine arome
- 140 g masla
- 12 žličk malinove marmelade brez semen
- maslo za namastitev
- 200 g sladkorja v prahu za posip
Postopek
1. Pečico segrejemo na 190 °C. Model za mafine z 12 vdolbinami rahlo namažemo z maslom (ali pa uporabimo silikonski model). 140 g sladkorja, moko in sodo bikarbono damo v skledo in zmešamo. Jajca stepemo, maslo pa stopimo. V drugi skledi skupaj stepemo jogurt, jajca in vaniljino aromo. Vsebino iz sklede in stopljeno maslo zlijemo na suhe sestavine in jo na hitro previdno vmešamo z žlico, da se sestavine povežejo.
Dve tretjini mase razdelimo v vdolbine modla za mafine. Na sredino vsake porcije previdno dodamo po 1 žličko marmelade in prekrijemo s preostalo maso. Pečemo 16 do 18 minut, da krofi narastejo, se zlato obarvajo in so prožni na dotik.
Pustimo, da se krofi 5 minut ohlajajo, nato jih poberemo iz modla in posujemo s sladkorjem v prahu.