© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrti srčki

Ocvrti srčki za pust in valentinovo

Ocvrti srčki

Ocvrti srčki za pust in valentinovo

Čas priprave 25 min + počivanje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 12–15 srčkov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
ocvrti-srcki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 150 g moke in še malo za delovno površino
  • 1 rumenjak
  • 1 žlička zmehčanega masla
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 1 žlica ruma
  • sol
  • rastlinsko olje za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 150 g moke in še malo za delovno površino
  • 1 rumenjak
  • 1 žlička zmehčanega masla
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 1 žlica ruma
  • sol
  • rastlinsko olje za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Iz moke, rumenjaka, masla, smetane, ruma in ščepca soli pripravimo voljno testo. Če je premehko ali še nekoliko lepljivo, dodamo še malo moke. Testo pustimo počivati pol ure, nato ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo približno na centimeter debelo in s poljubno velikim obodcem izrežemo srčke (manjši so lepši).

2

V kozici segrejemo olje na 150 °C in srčke ocvremo, da postanejo zlato rumene barve. Če je temperatura olja previsoka, se lahko zgodi, da so srčki zunaj temni, noter pa še surovi. Preden jih ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Nasvet

Ocvrti srčki so primerni tudi kot sladko darilo za valentinovo!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.