Kaj boste skuhali danes?
Ocvrti srčki
Ocvrti srčki za pust in valentinovo
Ocvrti srčki
Ocvrti srčki za pust in valentinovo
Sestavine
- 150 g moke in še malo za delovno površino
- 1 rumenjak
- 1 žlička zmehčanega masla
- 0,5 dl sladke smetane
- 1 žlica ruma
- sol
- rastlinsko olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- 150 g moke in še malo za delovno površino
- 1 rumenjak
- 1 žlička zmehčanega masla
- 0,5 dl sladke smetane
- 1 žlica ruma
- sol
- rastlinsko olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Iz moke, rumenjaka, masla, smetane, ruma in ščepca soli pripravimo voljno testo. Če je premehko ali še nekoliko lepljivo, dodamo še malo moke. Testo pustimo počivati pol ure, nato ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo približno na centimeter debelo in s poljubno velikim obodcem izrežemo srčke (manjši so lepši).
V kozici segrejemo olje na 150 °C in srčke ocvremo, da postanejo zlato rumene barve. Če je temperatura olja previsoka, se lahko zgodi, da so srčki zunaj temni, noter pa še surovi. Preden jih ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Nasvet
Ocvrti srčki so primerni tudi kot sladko darilo za valentinovo!