© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testo za pico, vzhajano z bigo (predtestom)

Testo, ki potrebuje kar dva dni vzhajanja.

Testo za pico, vzhajano z bigo (predtestom)

Testo, ki potrebuje kar dva dni vzhajanja.

Čas priprave 25 min + 2 dni vzhajanja testa
Zahtevnost Enostavno
Količina 4 pice
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
testo-za-pico-vzhajano-z-bigo-predtestom_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

biga

  • 1 kg polnozrnate moke
  • 4,4 dl vode
  • 10 g pivskega kvasa

testo

  • 300 g bige (preostalo testo porabimo za odličen kruh)
  • 300 g moke
  • 0,6–0,8 dl vode
  • 20 g soli
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

biga

  • 1 kg polnozrnate moke
  • 4,4 dl vode
  • 10 g pivskega kvasa

testo

  • 300 g bige (preostalo testo porabimo za odličen kruh)
  • 300 g moke
  • 0,6–0,8 dl vode
  • 20 g soli

Postopek

1

Bigo pripravimo tako, da kvas raztopimo v mlačni vodi, dodamo moko in v mešalniku mešamo največ 3 minute. Preložimo jo v posodo, pokrijemo s prozorno folijo in pustimo 24 ur na 18 °C.

2

Testo za pico zamesimo tako, da v mešalnik postavimo bigo, dolijemo vodo in mešamo, da masa postane gladka. Dodamo moko in v mešalniku zgnetemo v testo. Šele na koncu dodamo sol, saj bi, če bi jo dali neposredno na bigo, ubila kvasovke. Testo še enkrat pregnetemo, ga pokrijemo in pustimo počivati vsaj 30 min. Nato oblikujemo hlebčke, jih položimo v posodo, pokrijemo in pustimo vzhajati v hladilniku še 24 ur. Kakšno uro pred peko jih vzamemo iz hladilnika in pustimo na sobni temperaturi, da se segrejejo. (Če se nam zelo mudi, jih lahko vzhajamo tudi pri sobni temperaturi.)


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.