
Krepčilna piščančja solata z avokadovim prelivom
Hranilna in okusna solata, ki vas nasiti
Krepčilna piščančja solata z avokadovim prelivom
Hranilna in okusna solata, ki vas nasiti

Solata, ki kar poka od zdravja – v vseh odtenkih zelene: soja, kumara, avokado in zelena solata, za povrh pa pust piščančji file.
Sestavine
- 2 prgišči zamrznjene soje
- 2 kosa pečenih piščančjih prsi brez kože
- ½ kumare
- 1 zrel avokado
- nekaj kapljic tabaska
- sok 1 limone
- 2 limonova krhlja
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 10 ali 12 listov rimske solate
- 2 žlički mešanih semen (npr. sončničnih, bučnih, sezamovih in lanenih)
- sol
- poper
Preberite tudi

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.
Sestavine
- 2 prgišči zamrznjene soje
- 2 kosa pečenih piščančjih prsi brez kože
- ½ kumare
- 1 zrel avokado
- nekaj kapljic tabaska
- sok 1 limone
- 2 limonova krhlja
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- 10 ali 12 listov rimske solate
- 2 žlički mešanih semen (npr. sončničnih, bučnih, sezamovih in lanenih)
- sol
- poper
Postopek
Sojo 3 minute blanširamo v vreli vodi. Oplaknemo jo s hladno vodo in dobro odcedimo. Piščančje prsi narežemo na rezine. Kumaro olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo. Oboje damo v skledo skupaj s sojo.
Avokado razpolovimo, odstranimo koščico, meso z žličko poberemo iz lupine in ga skupaj s tabaskom, limonovim sokom in oljem zmeljemo v multipraktiku ali ročnem mlinčku. Solimo in popramo, prelijemo v skledo s piščancem in dobro premešamo, da so vse sestavine oblite.
Mešanico naložimo na solatne liste (ali ob njih) in posujemo z mešanimi semeni. Do kosila postavimo v hladilnik, nato postrežemo s krhljem limone.
Nasvet
Če nimamo zamrznjene soje, jo lahko nadomestimo z grahom ali bobom.