
Kaj boste skuhali danes?
Tortilje s piščancem z limeto in avokadom
Tortilje s piščancem z limeto in avokadom

Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- lupinica in sok 2 limet
- 2 žlički zdrobljenega črnega popra
- 1 žlica sončničnega olja
- sol
- 8 tortilj
- nekaj listov mehke zelene solate
- 150 g manj mastnega jogurta
avokadov namaz (gvakamole)
- 1 majhen zrel paradižnik
- 2 avokada
- sok 1 limete
- majhna pest sesekljanega koriandra ali peteršilja
- 1 drobno sesekljana majhna rdeča čebula
- čili ali tabasko

Kralji Jadranskega morja: kvarnerski škampi na tri načine
Kvarnerski škampi veljajo za eno največjih kulinaričnih dobrot Jadranskega morja. Njihovo nežno meso cenijo vrhunski kuharji in ljubitelji morske hrane po vsem svetu.

Recept iz Zasipa pri Bledu: tepke v jedi, ki je ne bi pričakovali
Ste vedeli, da imajo posušene tepke rok trajanja kar osem let in da iz njih lahko pripravljamo tako sladke kot slane jedi?

Popolni rezanci iz samo nekaj sestavin in v 20 minutah
Hiter recept za rezance z maslom in žajbljem, pripravljen v manj kot 20 minutah. Preprosta jed z bogatim okusom, popolna za hitro kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- lupinica in sok 2 limet
- 2 žlički zdrobljenega črnega popra
- 1 žlica sončničnega olja
- sol
- 8 tortilj
- nekaj listov mehke zelene solate
- 150 g manj mastnega jogurta
avokadov namaz (gvakamole)
- 1 majhen zrel paradižnik
- 2 avokada
- sok 1 limete
- majhna pest sesekljanega koriandra ali peteršilja
- 1 drobno sesekljana majhna rdeča čebula
- čili ali tabasko
Postopek
Vsak file piščančjih prsi narežemo na 6 trakov. Sok in lupino 2 limet zmešamo z oljem, malo soli in zdrobljenim poprom, prelijemo po piščancu in dobro premešamo. Piščanca pečemo v rebrasti ponvi za žar 6 do 8 minut in večkrat obrnemo, da se enakomerno speče in lepo obarva.
Paradižnik nasekljamo in damo v skledo. Ob avokada razpolovimo in olupimo. Meso narežemo na večje kose, z vilicami grobo zmečkamo in dodamo k paradižniku. Pokapljamo z limetinim sokom, dodamo koriander ali peteršilj in čebulo. Po želji lahko dodamo čili ali tabasko. Solimo in popramo ter dobro premešamo.
Tortilje pogrejemo v mikrovalovni ali klasični pečici, v skladu z navodili na embalaži. Obložimo jih z malo namaza gvakamole, zeleno solato in piščancem. Pokapljamo z jogurtom, zavijemo in uživamo.
Nasvet
Mehiški namaz gvakamole lahko kupimo že pripravljen ali pa ga naredimo sami.
Če gvakamoleja ne bomo takoj uporabili, mu dodamo avokadovo koščico, ki prepreči porjavitev, skledo pokrijemo s folijo in shranimo v hladilniku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Brezalkoholni mohito
Kari z mesnimi kroglicami (kofta curry)
Avtentična indijska jed po navdihu filma, ki ogreje dušo in srce.