Kaj boste skuhali danes?
Piščančji zvitki s korenjem in avokadom
Hitra in hranljiva malica, tudi za na izlet
Piščančji zvitki s korenjem in avokadom
Hitra in hranljiva malica, tudi za na izlet
Sestavine
- 80 g manj mastnega svežega sira
- 3 tortilje
- 1 kos kuhanih piščančjih prsi
- 1 večji korenček
- 1 večji avokado
- pest listov rukole
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – preprost recept, ki vedno uspe
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Pripravite prekmursko gibanico po pravem domačem receptu
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 80 g manj mastnega svežega sira
- 3 tortilje
- 1 kos kuhanih piščančjih prsi
- 1 večji korenček
- 1 večji avokado
- pest listov rukole
Postopek
Piščančje prsi natrgamo na manjše kose, korenček olupimo in grobo naribamo. Avokado razpolovimo, mu odstranimo koščico, olupimo in narežemo na rezine. Tortilje premažemo s sirom in jih obložimo s piščancem, korenjem, avokadom in rukolo.
Vsako tortiljo tesno zavijemo in jo ovijemo v prozorno kuhinjsko folijo. Konce trdno zavijemo in do postrežbe shranimo v hladilniku.
Pred postrežbo odstranimo folijo in vsako tortiljo narežemo na 4 dele. Če bomo malico odnesli s seboj, narezane zvitke shranimo v plastično posodo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Blazinice iz listnatega testa z mesno-zelenjavnim nadevom
Bržolna pečenka s sladko čebulo in pečenim česnom
Okusna bržolna pečenka za obilno nedeljsko kosilo
Gaspačo (hladna zelenjavna juha)
Najhitreje in najenostavneje pripravljena španska juha