© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bistra ribja juha

Klasična juha, kot jo pripravijo na Kvarnerju

Bistra ribja juha

Klasična juha, kot jo pripravijo na Kvarnerju

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1,5 l hladne vode
  • 0,9 do 1,2 kg srednje velikih osličev (3 osliči po približno 300 do 400 g)
  • 3 korenčki
  • 1 čebula
  • 3 žlice okroglozrnatega riža
  • 3 stroki česna
  • pest svežega peteršilja
  • 4 žlice kakovostnega oljčnega olja
  • sol in poper po želji

Sestavine

  • 1,5 l hladne vode
  • 0,9 do 1,2 kg srednje velikih osličev (3 osliči po približno 300 do 400 g)
  • 3 korenčki
  • 1 čebula
  • 3 žlice okroglozrnatega riža
  • 3 stroki česna
  • pest svežega peteršilja
  • 4 žlice kakovostnega oljčnega olja
  • sol in poper po želji

Postopek

1

Osliče očistimo. Odstranimo jim drobovino, črno trebušno mreno in morebitne luske. Splaknemo jih pod tekočo hladno vodo in odstranimo kri, ki greni.

2

V večji lonec nalijemo odmerjeno količino vode, vanjo položimo ribe, na polovici narezano čebulo in olupljene cele korenčke. Solimo. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo na srednje močni temperaturi do vrenja tekočine. Znižamo temperaturo in kuhamo še 15 minut.

3

Lonec odstavimo in ribe s penovko vzamemo iz tekočine. Ko se nekoliko ohladijo, jih pazljivo očistimo. Glave zavržemo in odstranimo vse srti in kožo. Čiste koščke mesa shranimo v posodici za pozneje.

4

Zavržemo čebulo in juho precedimo skozi sito. Vlijemo jo nazaj v lonec in postavimo na štedilnik. Na pol kuhano korenje narežemo na kolobarje in ga vložimo v juho. Dodamo 3 žlice okroglozrnatega riža. Juho na srednji temperaturi kuhamo od 10 do 15 minut, dokler se riž ne skuha.

5

Juhi dodamo očiščeno prihranjeno ribje meso in jo začinimo z drobno sesekljanim peteršiljem, prav tako drobno sesekljanim česnom in štirimi žlicami oljčnega olja. Juho porazdelimo po krožnikih in ponudimo.

Recept je prispeval Klemen Košir

Priljubljeni recepti

Gobova rižota s kvinojo in timijanom

S kvinojo za prijetno oreškast okus

30 min
Enostavno

Zapečene testenine s šunko in sirom

Šunka in sir nista samo za na pico!

Enostavno

Preprosti okrogli božični piškoti za okrasitev

Praznično vzdušje ni le v umetelnih pojedinah, ampak v preprostih stvareh – na primer v piškotih, ki jih okrašujemo z družino ali prijatelji. Ti piškoti so popolna osnova za zabavno ustvarjanje, hkrati pa tako okusni, da jih zmanjka, še preden pospravimo kuhinjo.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.