
Kaj boste skuhali danes?
Bistra ribja juha
Klasična juha, kot jo pripravijo na Kvarnerju
Bistra ribja juha
Klasična juha, kot jo pripravijo na Kvarnerju

Sestavine
- 1,5 l hladne vode
- 0,9 do 1,2 kg srednje velikih osličev (3 osliči po približno 300 do 400 g)
- 3 korenčki
- 1 čebula
- 3 žlice okroglozrnatega riža
- 3 stroki česna
- pest svežega peteršilja
- 4 žlice kakovostnega oljčnega olja
- sol in poper po želji

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 1,5 l hladne vode
- 0,9 do 1,2 kg srednje velikih osličev (3 osliči po približno 300 do 400 g)
- 3 korenčki
- 1 čebula
- 3 žlice okroglozrnatega riža
- 3 stroki česna
- pest svežega peteršilja
- 4 žlice kakovostnega oljčnega olja
- sol in poper po želji
Postopek
Osliče očistimo. Odstranimo jim drobovino, črno trebušno mreno in morebitne luske. Splaknemo jih pod tekočo hladno vodo in odstranimo kri, ki greni.
V večji lonec nalijemo odmerjeno količino vode, vanjo položimo ribe, na polovici narezano čebulo in olupljene cele korenčke. Solimo. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo na srednje močni temperaturi do vrenja tekočine. Znižamo temperaturo in kuhamo še 15 minut.
Lonec odstavimo in ribe s penovko vzamemo iz tekočine. Ko se nekoliko ohladijo, jih pazljivo očistimo. Glave zavržemo in odstranimo vse srti in kožo. Čiste koščke mesa shranimo v posodici za pozneje.
Zavržemo čebulo in juho precedimo skozi sito. Vlijemo jo nazaj v lonec in postavimo na štedilnik. Na pol kuhano korenje narežemo na kolobarje in ga vložimo v juho. Dodamo 3 žlice okroglozrnatega riža. Juho na srednji temperaturi kuhamo od 10 do 15 minut, dokler se riž ne skuha.
Juhi dodamo očiščeno prihranjeno ribje meso in jo začinimo z drobno sesekljanim peteršiljem, prav tako drobno sesekljanim česnom in štirimi žlicami oljčnega olja. Juho porazdelimo po krožnikih in ponudimo.
Recept je prispeval Klemen Košir
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dvojno močni čokoladni »šarkelj« s sočno sredico
Preprosti okrogli božični piškoti za okrasitev
Praznično vzdušje ni le v umetelnih pojedinah, ampak v preprostih stvareh – na primer v piškotih, ki jih okrašujemo z družino ali prijatelji. Ti piškoti so popolna osnova za zabavno ustvarjanje, hkrati pa tako okusni, da jih zmanjka, še preden pospravimo kuhinjo.