© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Bistra ribja juha

Klasična juha, kot jo pripravijo na Kvarnerju

Bistra ribja juha

Klasična juha, kot jo pripravijo na Kvarnerju

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 1,5 l hladne vode
  • 0,9 do 1,2 kg srednje velikih osličev (3 osliči po približno 300 do 400 g)
  • 3 korenčki
  • 1 čebula
  • 3 žlice okroglozrnatega riža
  • 3 stroki česna
  • pest svežega peteršilja
  • 4 žlice kakovostnega oljčnega olja
  • sol in poper po želji

Sestavine

  • 1,5 l hladne vode
  • 0,9 do 1,2 kg srednje velikih osličev (3 osliči po približno 300 do 400 g)
  • 3 korenčki
  • 1 čebula
  • 3 žlice okroglozrnatega riža
  • 3 stroki česna
  • pest svežega peteršilja
  • 4 žlice kakovostnega oljčnega olja
  • sol in poper po želji

Postopek

1

Osliče očistimo. Odstranimo jim drobovino, črno trebušno mreno in morebitne luske. Splaknemo jih pod tekočo hladno vodo in odstranimo kri, ki greni.

2

V večji lonec nalijemo odmerjeno količino vode, vanjo položimo ribe, na polovici narezano čebulo in olupljene cele korenčke. Solimo. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo na srednje močni temperaturi do vrenja tekočine. Znižamo temperaturo in kuhamo še 15 minut.

3

Lonec odstavimo in ribe s penovko vzamemo iz tekočine. Ko se nekoliko ohladijo, jih pazljivo očistimo. Glave zavržemo in odstranimo vse srti in kožo. Čiste koščke mesa shranimo v posodici za pozneje.

4

Zavržemo čebulo in juho precedimo skozi sito. Vlijemo jo nazaj v lonec in postavimo na štedilnik. Na pol kuhano korenje narežemo na kolobarje in ga vložimo v juho. Dodamo 3 žlice okroglozrnatega riža. Juho na srednji temperaturi kuhamo od 10 do 15 minut, dokler se riž ne skuha.

5

Juhi dodamo očiščeno prihranjeno ribje meso in jo začinimo z drobno sesekljanim peteršiljem, prav tako drobno sesekljanim česnom in štirimi žlicami oljčnega olja. Juho porazdelimo po krožnikih in ponudimo.

Recept je prispeval Klemen Košir

Priljubljeni recepti

Turški sataraš

Turki imajo svojo različico sataraša, ki mu pravijo "menemen" in ga še raje jedo za zajtrk kot za kosilo

35 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.