© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrustljave piščančje prsi z avokadovo solato in tortiljevim čipsom

Hrustljave piščančje prsi z avokadovo solato in tortiljevim čipsom

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hrustljave piscancje prsi z avokadovo solato in tortiljevim cipsom

Sestavine

  • 4 fileji piščančjih prsi brez kože
  • 200 g tortiljevega čipsa
  • 1,5 žličke blagega čilija v prahu
  • 1 stepeno jajce

solata

  • 2 avokada
  • 4 paradižniki
  • ½ rdeče čebule
  • sok 1 limete
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 fileji piščančjih prsi brez kože
  • 200 g tortiljevega čipsa
  • 1,5 žličke blagega čilija v prahu
  • 1 stepeno jajce

solata

  • 2 avokada
  • 4 paradižniki
  • ½ rdeče čebule
  • sok 1 limete
  • sol

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Piščančje prsi po sredini prečno razpolovimo tako, da dobimo dva enako velika piščančja zrezka.

2

80 g čipsa z drobimo tako, da dobimo grobe drobtine in manjše lističe, preostali čips prihranimo. Zdrobljen čips damo v skledo z žličko čilija in malo soli ter dobro premešamo. Piščančje zrezke povaljamo v stepenem jajcu, preostanek jajca pa zmešamo z zdrobljenim začinjenim čipsom. Vsak zrezek nato položimo v skledo z zdrobljenim čipsom in malo pritisnemo, da se ga oprime hrustljava skorja. Zrezke položimo na pekač in pečemo v pečici približno 12 minut.

3

Medtem avokado olupimo in ga narežemo na večje kose. Prav tako na večje kose narežemo opran paradižnik. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Preostali čili zmešamo z limetinim sokom in vse skupaj začinimo s soljo. Pripravljen preliv zmešamo z avokadom, paradižnikom in čebulo. Na postrežne krožnike položimo po dva hrustljavo pečena piščančja zrezka in dodamo zvrhano žlico solate. Zraven postrežemo prihranjen tortiljev čips.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.