
Kaj boste skuhali danes?
Hrustljave piščančje prsi z avokadovo solato in tortiljevim čipsom
Hrustljave piščančje prsi z avokadovo solato in tortiljevim čipsom

Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- 200 g tortiljevega čipsa
- 1,5 žličke blagega čilija v prahu
- 1 stepeno jajce
solata
- 2 avokada
- 4 paradižniki
- ½ rdeče čebule
- sok 1 limete
- sol

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi brez kože
- 200 g tortiljevega čipsa
- 1,5 žličke blagega čilija v prahu
- 1 stepeno jajce
solata
- 2 avokada
- 4 paradižniki
- ½ rdeče čebule
- sok 1 limete
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Piščančje prsi po sredini prečno razpolovimo tako, da dobimo dva enako velika piščančja zrezka.
80 g čipsa z drobimo tako, da dobimo grobe drobtine in manjše lističe, preostali čips prihranimo. Zdrobljen čips damo v skledo z žličko čilija in malo soli ter dobro premešamo. Piščančje zrezke povaljamo v stepenem jajcu, preostanek jajca pa zmešamo z zdrobljenim začinjenim čipsom. Vsak zrezek nato položimo v skledo z zdrobljenim čipsom in malo pritisnemo, da se ga oprime hrustljava skorja. Zrezke položimo na pekač in pečemo v pečici približno 12 minut.
Medtem avokado olupimo in ga narežemo na večje kose. Prav tako na večje kose narežemo opran paradižnik. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Preostali čili zmešamo z limetinim sokom in vse skupaj začinimo s soljo. Pripravljen preliv zmešamo z avokadom, paradižnikom in čebulo. Na postrežne krožnike položimo po dva hrustljavo pečena piščančja zrezka in dodamo zvrhano žlico solate. Zraven postrežemo prihranjen tortiljev čips.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pomarančna pita s čokolado
Pomaranča in čokolada pomenita samo eno; praznični duh
Svinjina s pomarančo, olivami in lovorom
Mehko meso, prelito z vinom, mediteranske olive, paradižnik in lovor … vsi bodo zahtevali še!