
Kremna juha iz regratovih cvetov
Kdo si bi mislil, da lahko iz regratovih cvetov skuhamo okusno in zdravo juho?
Kremna juha iz regratovih cvetov
Kdo si bi mislil, da lahko iz regratovih cvetov skuhamo okusno in zdravo juho?

Sestavine
- 200 g regratovih cvetov
- 1 čebula
- 50 g masla
- 4 dl goveje juhe (iz kocke)
- 2 dl sladke smetane
- sol
- poper
za okras
- nekaj regratovih cvetnih lističev
- malo bučnega olja

Tri sadne pite, s katerimi bo vaše poletje slajše
Poletje je čas za lahkotne, osvežilne sladice – in kaj je boljšega kot pita, polna sočnega sezonskega sadja?

Večerje, pripravljene v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Kako pravilno shraniti svež paradižnik?
Pravilno shranjevanje paradižnika ni le stvar navade, temveč ključno vpliva na njegov okus. Kako torej poskrbeti, da čim dlje ostane svež, sočen in polnega okusa?
Sestavine
- 200 g regratovih cvetov
- 1 čebula
- 50 g masla
- 4 dl goveje juhe (iz kocke)
- 2 dl sladke smetane
- sol
- poper
za okras
- nekaj regratovih cvetnih lističev
- malo bučnega olja
Postopek
Oprane in dobro odcejene regratove cvetove osmukamo (zelenih delov ne uporabimo). Skupaj z drobno sesekljano čebulo jih na hitro popražimo na maslu, zalijemo z govejo juho in sladko smetano, kuhljamo približno 10 minut. Začinimo s soljo in poprom.
Juho zmešamo s paličnim mešalnikom in po okusu začinimo. Nalijemo jo v krožnike, okrasimo z regratovimi cvetnimi lističi in bučnim oljem ter postrežemo.