
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
- 250 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
- čipkast prtiček za vzorec

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?

Poletje je čas za … paprike na 1001 način!
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 100 g sladkorja
- ½ žličke vaniljeve arome
- 250 g moke
- 100 g jedilnega škroba
- ½ žličke soli
- moka za delovno površino
- sladkor v prahu za posip
- čipkast prtiček za vzorec
Postopek
Maslo, sladkor in aromo damo v posodo kuhinjskega mešalnika in mešamo, da dobimo svetlo in penasto mešanico. Dodamo moko, škrob in sol ter zgnetemo v krhko testo. Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino in ga oblikujemo v kroglo; ne gnetemo ga preveč. Testo razvaljamo na 1 cm debel krog premera 25 cm. Na testo poveznemo približno enako velik krožnik in oblikujemo lep krog. Testo prestavimo na velik pekač in z dvema prstoma oblikujemo okrasni rob. Z vilicami na testu ponazorimo razdelitev na 8 kosov, nato pa testo s pekačem vred damo za vsaj pol ure v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 °C. Piškot pečemo približno 25 minut, da postane zlato rjav. Ohladimo ga na pekaču in okrasimo s sladkorjem v prahu tako, da nanj položimo prtiček s čipkastim vzorcem in ga obilno posujemo s sladkorjem v prahu, prtiček pa nato previdno odstranimo.