Čipkast vaniljev piškot

Sladica z vaniljo je najboljša izbira!

Čipkast vaniljev piškot

Sladica z vaniljo je najboljša izbira!

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 kosov
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 250 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • 250 g moke
  • 100 g jedilnega škroba
  • ½ žličke soli
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip
  • čipkast prtiček za vzorec

Preberite tudi

Sestavine

  • 250 g zmehčanega masla
  • 100 g sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome
  • 250 g moke
  • 100 g jedilnega škroba
  • ½ žličke soli
  • moka za delovno površino
  • sladkor v prahu za posip
  • čipkast prtiček za vzorec

Postopek

1

Maslo, sladkor in aromo damo v posodo kuhinjskega mešalnika in mešamo, da dobimo svetlo in penasto mešanico. Dodamo moko, škrob in sol ter zgnetemo v krhko testo. Testo stresemo na rahlo pomokano delovno površino in ga oblikujemo v kroglo; ne gnetemo ga preveč. Testo razvaljamo na 1 cm debel krog premera 25 cm. Na testo poveznemo približno enako velik krožnik in oblikujemo lep krog. Testo prestavimo na velik pekač in z dvema prstoma oblikujemo okrasni rob. Z vilicami na testu ponazorimo razdelitev na 8 kosov, nato pa testo s pekačem vred damo za vsaj pol ure v hladilnik.

2

Pečico segrejemo na 180 °C. Piškot pečemo približno 25 minut, da postane zlato rjav. Ohladimo ga na pekaču in okrasimo s sladkorjem v prahu tako, da nanj položimo prtiček s čipkastim vzorcem in ga obilno posujemo s sladkorjem v prahu, prtiček pa nato previdno odstranimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.