
Kranjska klobasa s praženim krompirjem, hrenom in zeljem
Kranjska klobasa s praženim krompirjem, hrenom in zeljem

Sestavine
- 1,6 kg kranjskih klobas (8 parov)
- 1 kg kuhanega krompirja v oblicah
- 100 g čebule
- 300 g svežega belega zelja
- 1 dl oljčnega olja
- 200 g svežega hrena
- sol

Vikend sladice brez peke: 4 poletni recepti, ki vas bodo rešili vročine (in navdušili)
Sladice brez peke so popolna rešitev za vroče dni. Odkrijte preproste recepte, ki navdušijo brez prižiganja pečice!

Preprosto kosilo z okusom morja in vina
Jed za vse, ki obožujete testenine, morsko hrano in preproste obroke polnega okusa. Prava izbira za tiste dni, ko nimamo časa, a si vseeno želimo pojesti nekaj za dušo. Tekst: V. M.

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.
Sestavine
- 1,6 kg kranjskih klobas (8 parov)
- 1 kg kuhanega krompirja v oblicah
- 100 g čebule
- 300 g svežega belega zelja
- 1 dl oljčnega olja
- 200 g svežega hrena
- sol
Postopek
Kranjske klobase kuhamo v vodi 3 minute in 3 minute pustimo stati v vreli vodi. Krompir olupimo in zrežemo na tanke rezine. Čebulo drobno sesekljamo. Zelje tanko narežemo.
Olje segrejemo, dodamo sesekljano čebulo in jo svetlo prepražimo. Dodamo na lističe narezan krompir, ga prepražimo in pretlačimo, da se poveže, in solimo. Narezano zelje samo na olju hitro prepražimo.
Kranjsko klobaso serviramo s praženim krompirjem, zeljem in naribanim hrenom.