
Čemaževi vlivanci s kranjsko klobaso in oblancem kozjega sira
Čemaževi vlivanci s kranjsko klobaso in oblancem kozjega sira

Sestavine
vlivanci
- 250 g ostre moke
- 5 jajc
- sveži čemaževi listi (10 listov oz. po okusu)
- sol
- 30 g masla
- olje
- 1 kranjska klobasa
- oblanci trdega kozjega sira
- rumenjak trdo kuhanega jajca

Poletje je čas za … paprike na 1001 način!
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.

Hitro poletno kosilo: slastne jedi, ki so pripravljene brez dolgega kuhanja
Poletje je čas, ko želimo hitro pripravljene, lahkotne in okusne jedi. Tu je nekaj idej, ki vas ne bodo prikovale za štedilnik.
Sestavine
vlivanci
- 250 g ostre moke
- 5 jajc
- sveži čemaževi listi (10 listov oz. po okusu)
- sol
- 30 g masla
- olje
- 1 kranjska klobasa
- oblanci trdega kozjega sira
- rumenjak trdo kuhanega jajca
Postopek
Oprane in osušene čemaževe liste drobno nasekljamo. Jajca stepemo in med žvrkljanjem postopoma dodajamo moko, da dobimo gosto, a še tekoče testo. Dodamo še drobno nasekljane čemaževe liste in sol. Če je potrebno, dodamo še moko in premešamo. Pustimo, da testo nekaj časa počiva.
Testo damo v dresirno vrečko z majhno odprtino in v vrelo slano vodo nabrizgamo vlivance. Počasi naj vrejo 3 do 5 minut. Kuhane vlivance odcedimo, oplaknemo s hladno vodo in jih stresemo na ogreto maslo. Narahlo premešamo.
Kranjsko klobaso narežemo na kolute in jih opečemo na segretem olju. V segrete globoke krožnike porazdelimo čemaževe vlivance, dodamo opečene kolute kranjske klobase in oblance trdega kozjega sira. Okrasimo z majhnimi svežimi čemaževimi listi in potresemo z drobljenci kuhanega rumenjaka.
Napotek
Krožnik bo še bolj dekorativen, če naredite dvobarvne vlivance. Čemaž vmešajte v del testa, drugi del testa pa naj bo rumen.