
Čemaževi vlivanci s kranjsko klobaso in oblancem kozjega sira
Čemaževi vlivanci s kranjsko klobaso in oblancem kozjega sira

Sestavine
vlivanci
- 250 g ostre moke
- 5 jajc
- sveži čemaževi listi (10 listov oz. po okusu)
- sol
- 30 g masla
- olje
- 1 kranjska klobasa
- oblanci trdega kozjega sira
- rumenjak trdo kuhanega jajca
Preberite tudi

7 trikov za uspešno peko na žaru
Sezona peke na žaru je že v polnem razmahu, zato smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov za to prijetno kuharsko dejavnost!

Novi recepti z divjimi šparglji
Odkrijte nove recepte z divjimi šparglji: italijanska farinata, divja lazanja in pršutove košarice. Zbrali smo tudi nasvete za nabiranje v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem.

Navdušite z malimi prigrizki iz Španije
Koliko dni je še do počitnic? Kulinarično se bomo tokrat odpravili v južno Španijo, kjer naravnost obožujejo tapase, slastne zalogaje, postrežene v dobri družbi in ob kozarcu vina.
Sestavine
vlivanci
- 250 g ostre moke
- 5 jajc
- sveži čemaževi listi (10 listov oz. po okusu)
- sol
- 30 g masla
- olje
- 1 kranjska klobasa
- oblanci trdega kozjega sira
- rumenjak trdo kuhanega jajca
Postopek
Oprane in osušene čemaževe liste drobno nasekljamo. Jajca stepemo in med žvrkljanjem postopoma dodajamo moko, da dobimo gosto, a še tekoče testo. Dodamo še drobno nasekljane čemaževe liste in sol. Če je potrebno, dodamo še moko in premešamo. Pustimo, da testo nekaj časa počiva.
Testo damo v dresirno vrečko z majhno odprtino in v vrelo slano vodo nabrizgamo vlivance. Počasi naj vrejo 3 do 5 minut. Kuhane vlivance odcedimo, oplaknemo s hladno vodo in jih stresemo na ogreto maslo. Narahlo premešamo.
Kranjsko klobaso narežemo na kolute in jih opečemo na segretem olju. V segrete globoke krožnike porazdelimo čemaževe vlivance, dodamo opečene kolute kranjske klobase in oblance trdega kozjega sira. Okrasimo z majhnimi svežimi čemaževimi listi in potresemo z drobljenci kuhanega rumenjaka.
Napotek
Krožnik bo še bolj dekorativen, če naredite dvobarvne vlivance. Čemaž vmešajte v del testa, drugi del testa pa naj bo rumen.