
Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako
Domača, a sodobno pripravljena jed
Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako
Domača, a sodobno pripravljena jed

Sestavine
njoki
- 5 dl mleka
- 50 g masla
- 170 g pšeničnega zdroba
- 2 jajci
- 1 žlica kisle smetane
- ščepec soli
- 1 par domačih klobas
žajbljeva omaka
- 5 dl smetane za kuhanje
- listi žajblja
- sol
- poper

Vikend sladice brez peke: 4 poletni recepti, ki vas bodo rešili vročine (in navdušili)
Sladice brez peke so popolna rešitev za vroče dni. Odkrijte preproste recepte, ki navdušijo brez prižiganja pečice!

Preprosto kosilo z okusom morja in vina
Jed za vse, ki obožujete testenine, morsko hrano in preproste obroke polnega okusa. Prava izbira za tiste dni, ko nimamo časa, a si vseeno želimo pojesti nekaj za dušo. Tekst: V. M.

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.
Sestavine
njoki
- 5 dl mleka
- 50 g masla
- 170 g pšeničnega zdroba
- 2 jajci
- 1 žlica kisle smetane
- ščepec soli
- 1 par domačih klobas
žajbljeva omaka
- 5 dl smetane za kuhanje
- listi žajblja
- sol
- poper
Postopek
Njoke pripravimo tako, da damo v lonec mleko z maslom in ščepcem soli. Mleko zavremo in med mešanjem dodajamo zdrob. Ko se zgosti, zdrob odstavimo, pokrijemo in počakamo, da se masa malo ohladi. V ohlajeno maso dodamo dve jajci in kislo smetano. Maso pregnetemo in oblikujemo njoke. Skuhamo jih v slanem kropu.
Klobase damo v vodo, in ko ta zavre, jih vzamemo iz vode in zrežemo na koleščke, nato pa popečemo v ponvi. Žajbljevo omako pripravimo tako, da smetani dodamo sesekljan žajbelj, solimo, popramo in zavremo. Na krožnik damo njoke s koščki klobas in jih prelijemo z žajbljevo omako.