
Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako
Domača, a sodobno pripravljena jed
Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako
Domača, a sodobno pripravljena jed

Sestavine
njoki
- 5 dl mleka
- 50 g masla
- 170 g pšeničnega zdroba
- 2 jajci
- 1 žlica kisle smetane
- ščepec soli
- 1 par domačih klobas
žajbljeva omaka
- 5 dl smetane za kuhanje
- listi žajblja
- sol
- poper
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
njoki
- 5 dl mleka
- 50 g masla
- 170 g pšeničnega zdroba
- 2 jajci
- 1 žlica kisle smetane
- ščepec soli
- 1 par domačih klobas
žajbljeva omaka
- 5 dl smetane za kuhanje
- listi žajblja
- sol
- poper
Postopek
Njoke pripravimo tako, da damo v lonec mleko z maslom in ščepcem soli. Mleko zavremo in med mešanjem dodajamo zdrob. Ko se zgosti, zdrob odstavimo, pokrijemo in počakamo, da se masa malo ohladi. V ohlajeno maso dodamo dve jajci in kislo smetano. Maso pregnetemo in oblikujemo njoke. Skuhamo jih v slanem kropu.
Klobase damo v vodo, in ko ta zavre, jih vzamemo iz vode in zrežemo na koleščke, nato pa popečemo v ponvi. Žajbljevo omako pripravimo tako, da smetani dodamo sesekljan žajbelj, solimo, popramo in zavremo. Na krožnik damo njoke s koščki klobas in jih prelijemo z žajbljevo omako.