
Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako
Domača, a sodobno pripravljena jed
Zdrobovi njoki s popečeno klobaso in z žajbljevo omako
Domača, a sodobno pripravljena jed

Sestavine
njoki
- 5 dl mleka
- 50 g masla
- 170 g pšeničnega zdroba
- 2 jajci
- 1 žlica kisle smetane
- ščepec soli
- 1 par domačih klobas
žajbljeva omaka
- 5 dl smetane za kuhanje
- listi žajblja
- sol
- poper
Preberite tudi

Preprosti sadni kolači za sladko popoldne na terasi
To popoldne se sprostite z našimi preprostimi idejami za peko sadnih kolačev. In nato se sprostite še na terasi ob uživanju v pravkar spečenih dobrotah.

7 solat, ki vas bodo nasitile
Šunka je kraljica velikonočne pojedine, a ob vsej jajcih in sladkih dobrotah prija tudi nekaj svežega, pomladnega. Solate, seveda!

7 trikov za uspešno peko na žaru
Sezona peke na žaru je že v polnem razmahu, zato smo pripravili nekaj praktičnih nasvetov za to prijetno kuharsko dejavnost!
Sestavine
njoki
- 5 dl mleka
- 50 g masla
- 170 g pšeničnega zdroba
- 2 jajci
- 1 žlica kisle smetane
- ščepec soli
- 1 par domačih klobas
žajbljeva omaka
- 5 dl smetane za kuhanje
- listi žajblja
- sol
- poper
Postopek
Njoke pripravimo tako, da damo v lonec mleko z maslom in ščepcem soli. Mleko zavremo in med mešanjem dodajamo zdrob. Ko se zgosti, zdrob odstavimo, pokrijemo in počakamo, da se masa malo ohladi. V ohlajeno maso dodamo dve jajci in kislo smetano. Maso pregnetemo in oblikujemo njoke. Skuhamo jih v slanem kropu.
Klobase damo v vodo, in ko ta zavre, jih vzamemo iz vode in zrežemo na koleščke, nato pa popečemo v ponvi. Žajbljevo omako pripravimo tako, da smetani dodamo sesekljan žajbelj, solimo, popramo in zavremo. Na krožnik damo njoke s koščki klobas in jih prelijemo z žajbljevo omako.