Kaj boste skuhali danes?
Svinjske zarebrnice z limonovim ješprenjem
Svinjske zarebrnice z limonovim ješprenjem
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 strta stroka česna
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 manjša čebula
- 1 žlička koriandrovih semen
- 200 g ješprenjčka
- 6 dl vroče piščančje jušne osnove
- 4 vejice limonovega timijana
- 100 g listov mlade špinače
- sok in lupina 1 limone
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- 2 strta stroka česna
- 1 žlica sončničnega olja
- 1 manjša čebula
- 1 žlička koriandrovih semen
- 200 g ješprenjčka
- 6 dl vroče piščančje jušne osnove
- 4 vejice limonovega timijana
- 100 g listov mlade špinače
- sok in lupina 1 limone
Postopek
S timijanovih vejic osmukamo lističe. Svinjino nadevamo v plitko posodo, dodamo kis in česen, premešamo, da se svinjina prekrije z marinado, in pustimo na sobni temperaturi približno 10 minut. Medtem v ponvi segrejemo olje, dodamo koriandrova semena, drobno nasekljano čebulo in pražimo 3 do 4 minute, da se čebula zmehča.
Dodamo ješprenjček in pražimo še kakšno minuto, nato prilijemo jušno osnovo in priložimo timijanove lističe. Zavremo, pokrijemo in kuhljamo 30 do 35 minut, da se ješprenjček zmehča in popije vso tekočino.
Segrejemo ponev z rebrastim dnom ali žar in zarebrnice pečemo na vsaki strani 5 minut, da se lepo obarvajo in do konca spečejo. Medtem v ješprenjček vmešamo oprano špinačo, limonov sok in lupino ter jed razdelimo na krožnike. Postrežemo z zarebrnicami.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Topla ohrovtova solata z mandlji in pršutom
Jesenski kruhovi cmoki
Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke