© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Svinjske zarebrnice z limonovim ješprenjem

Svinjske zarebrnice z limonovim ješprenjem

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
grilled pork with lemon and thyme barley

Sestavine

  • 4 svinjske zarebrnice brez kosti
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 2 strta stroka česna
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 manjša čebula
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 200 g ješprenjčka
  • 6 dl vroče piščančje jušne osnove
  • 4 vejice limonovega timijana
  • 100 g listov mlade špinače
  • sok in lupina 1 limone

Sestavine

  • 4 svinjske zarebrnice brez kosti
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 2 strta stroka česna
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 1 manjša čebula
  • 1 žlička koriandrovih semen
  • 200 g ješprenjčka
  • 6 dl vroče piščančje jušne osnove
  • 4 vejice limonovega timijana
  • 100 g listov mlade špinače
  • sok in lupina 1 limone

Postopek

1

S timijanovih vejic osmukamo lističe. Svinjino nadevamo v plitko posodo, dodamo kis in česen, premešamo, da se svinjina prekrije z marinado, in pustimo na sobni temperaturi približno 10 minut. Medtem v ponvi segrejemo olje, dodamo koriandrova semena, drobno nasekljano čebulo in pražimo 3 do 4 minute, da se čebula zmehča.

2

Dodamo ješprenjček in pražimo še kakšno minuto, nato prilijemo jušno osnovo in priložimo timijanove lističe. Zavremo, pokrijemo in kuhljamo 30 do 35 minut, da se ješprenjček zmehča in popije vso tekočino.

3

Segrejemo ponev z rebrastim dnom ali žar in zarebrnice pečemo na vsaki strani 5 minut, da se lepo obarvajo in do konca spečejo. Medtem v ješprenjček vmešamo oprano špinačo, limonov sok in lupino ter jed razdelimo na krožnike. Postrežemo z zarebrnicami.

Priljubljeni recepti

Kalifornijski burger z avokadovo majonezo

Burger s šparglji - zakaj pa ne!

Enostavno

Bistecca alla fiorentina

Florentinski zrezek

25 min
Srednje zahtevno

Jesenski kruhovi cmoki

Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.