
Svinjske zarebrnice s koromačevo solato
Koromačeva solata z jabolkom se lepo ujame s svinjino, odlična pa je tudi kar tako
Svinjske zarebrnice s koromačevo solato
Koromačeva solata z jabolkom se lepo ujame s svinjino, odlična pa je tudi kar tako

Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- sok in lupina 1 limone
- 1 žlička koromačevih semen
- ½ žlice oljčnega olja
- 1 velik koromač
- 1 rdeče jabolko
- 1 majhna rdeča čebula
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica jogurta
- 50 g sesekljanih orehov
- sol
- črni poper

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- sok in lupina 1 limone
- 1 žlička koromačevih semen
- ½ žlice oljčnega olja
- 1 velik koromač
- 1 rdeče jabolko
- 1 majhna rdeča čebula
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica jogurta
- 50 g sesekljanih orehov
- sol
- črni poper
Postopek
Koromač očistimo, jabolko razpolovimo in mu izrežemo peščišče, čebulo olupimo. Vse narežemo na tanke rezine.
Svinjske zarebrnice premažemo z oljem, natremo z limonovo lupino in koromačevimi semeni. Na žaru jih pečemo 3 minute na vsaki strani. Zarebrnice pokapljamo s sokom polovice limone, začinimo s soljo in poprom in pustimo počivati, medtem ko pripravljamo solato.
Majonezo zmešamo z jogurtom. Koromač, jabolko, čebulo in orehe damo v skledo in prelijemo z mešanico majoneze in jogurta. Po okusu začinimo s črnim poprom in sokom preostale polovice limone. Svinjske zarebrnice postrežemo s koromačevo solato. Zraven tekne tudi v foliji pečen krompir s kislo smetano in drobnjakom.