© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjske zarebrnice s koromačevo solato

Koromačeva solata z jabolkom se lepo ujame s svinjino, odlična pa je tudi kar tako

Svinjske zarebrnice s koromačevo solato

Koromačeva solata z jabolkom se lepo ujame s svinjino, odlična pa je tudi kar tako

Čas priprave 16 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fragrant pork with fennel slaw

Sestavine

  • 4 svinjske zarebrnice brez kosti
  • sok in lupina 1 limone
  • 1 žlička koromačevih semen
  • ½ žlice oljčnega olja
  • 1 velik koromač
  • 1 rdeče jabolko
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica jogurta
  • 50 g sesekljanih orehov
  • sol
  • črni poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 svinjske zarebrnice brez kosti
  • sok in lupina 1 limone
  • 1 žlička koromačevih semen
  • ½ žlice oljčnega olja
  • 1 velik koromač
  • 1 rdeče jabolko
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica jogurta
  • 50 g sesekljanih orehov
  • sol
  • črni poper

Postopek

1

Koromač očistimo, jabolko razpolovimo in mu izrežemo peščišče, čebulo olupimo. Vse narežemo na tanke rezine.

2

Svinjske zarebrnice premažemo z oljem, natremo z limonovo lupino in koromačevimi semeni. Na žaru jih pečemo 3 minute na vsaki strani. Zarebrnice pokapljamo s sokom polovice limone, začinimo s soljo in poprom in pustimo počivati, medtem ko pripravljamo solato.

3

Majonezo zmešamo z jogurtom. Koromač, jabolko, čebulo in orehe damo v skledo in prelijemo z mešanico majoneze in jogurta. Po okusu začinimo s črnim poprom in sokom preostale polovice limone. Svinjske zarebrnice postrežemo s koromačevo solato. Zraven tekne tudi v foliji pečen krompir s kislo smetano in drobnjakom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.