
Čokoladne potičke
Čokoladne potičke

Sestavine
- 500 g bele moke
- 40 g kvasa
- 60 g masla
- 80 g sladkorja
- pribl. 2 dl mleka
- šilce ruma
- limonova ali pomarančna lupina
- vaniljev sladkor
- sol
- jajce za premaz
čokoladni nadev
- 2 jajci
- 300 g naribane jedilne čokolade
- 100 g masla
- 150 g sladkorja
- 150 g mletih blanširanih mandljev
- 50 g piškotnih drobtin
- ½ dl sladke smetane
- 2 žlici ruma

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 500 g bele moke
- 40 g kvasa
- 60 g masla
- 80 g sladkorja
- pribl. 2 dl mleka
- šilce ruma
- limonova ali pomarančna lupina
- vaniljev sladkor
- sol
- jajce za premaz
čokoladni nadev
- 2 jajci
- 300 g naribane jedilne čokolade
- 100 g masla
- 150 g sladkorja
- 150 g mletih blanširanih mandljev
- 50 g piškotnih drobtin
- ½ dl sladke smetane
- 2 žlici ruma
Postopek
Za pripravo testa sledite navodilom za pripravo korenčkove potice.
Za nadev maslo in sladkor penasto umešamo, nato počasi primešamo jajca, sladko smetano, naribano čokolado in rum. Temperatura nadeva naj bo enaka temperaturi testa.
Testo razvaljamo in ga narežemo na trakove, dolge toliko, kot je dvakratna dolžina premera modelčkov. Približno 6 cm široko jih namažemo s čokoladnim nadevom, potresemo z mletimi mandlji in piškotnimi drobtinami ter zvijemo do konca nadeva.

Ob robu nadeva testo premažemo z jajcem, odrežemo in rob zlepimo.

Ponovimo s preostalim testom in nadevom.

Potičke položimo v namaščene modelčke in nadaljujemo kot v receptu za korenčkovo potico, le da male potičke pečemo 12 minut.
