Kaj boste skuhali danes?
Popečena polenta s sirom roquefort
Popečena polenta s sirom roquefort
Sestavine
- 3,5 dl vode
- 100 g instantne polente
- sol
- 1 žlica masla
- 1 žlička oljčnega olja
- sir Roquefort Société
- jabolko
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba nanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: najboljši recept za slovensko klasiko, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 3,5 dl vode
- 100 g instantne polente
- sol
- 1 žlica masla
- 1 žlička oljčnega olja
- sir Roquefort Société
- jabolko
Postopek
V veliki kozici zavremo vodo, jo solimo in vanjo vsipamo instantno polento. Z metlico mešamo približno 5 minut, da se polenta zgosti in se zrnca zmehčajo.
Delovno površino prekrijemo z velikim kosom papirja za peko, nanj zvrnemo kuhano polento in jo razmažemo na centimeter debelo. Pustimo ohlajati vsaj 30 minut.
Ohlajeno polento obrežemo, da dobimo ravne robove in jo narežemo na manjše trikotnike. V ponvici segrejemo žlico masla in žličko oljčnega olja ter hrustljavo popečemo kose polente.
Sir narežemo na koščke, jabolko narežemo na tanke rezine in jih razpolovimo. Še vroče kose polente obložimo s sirom in dodamo košček jabolka. Po želji pokapamo tudi z medom.
Namigi
- Vročo polento boste najlaže razmazali, če boste peki papir postavili na narobe obrnjen pekač.
- Namesto jabolka lahko družbo siru delajo tudi rezine čvrste hruške ali čvrstega kakija, kadar je v sezoni (tudi posušeni kaki bi bil v tej kombinaciji prav imeniten!).
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kvinojina solata z brokolijem in jajcem
Kvinojina solata za dnevni vnos pozitivne energije
Pečene piščančje prsi z mediteransko zelenjavo
Makova torta
Ta torta vas bo prepričala, da mak ni odličen le v tako zelo priljubljenih sladkih makovih štrukljih.