© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Popečena polenta s sirom roquefort

Popečena polenta s sirom roquefort

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Popecena polenta s sirom roquefort_k

Sestavine

  • 3,5 dl vode
  • 100 g instantne polente
  • sol
  • 1 žlica masla
  • 1 žlička oljčnega olja
  • sir Roquefort Société
  • jabolko
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 3,5 dl vode
  • 100 g instantne polente
  • sol
  • 1 žlica masla
  • 1 žlička oljčnega olja
  • sir Roquefort Société
  • jabolko

Postopek

1

V veliki kozici zavremo vodo, jo solimo in vanjo vsipamo instantno polento. Z metlico mešamo približno 5 minut, da se polenta zgosti in se zrnca zmehčajo.

2

Delovno površino prekrijemo z velikim kosom papirja za peko, nanj zvrnemo kuhano polento in jo razmažemo na centimeter debelo. Pustimo ohlajati vsaj 30 minut.

3

Ohlajeno polento obrežemo, da dobimo ravne robove in jo narežemo na manjše trikotnike. V ponvici segrejemo žlico masla in žličko oljčnega olja ter hrustljavo popečemo kose polente.

4

Sir narežemo na koščke, jabolko narežemo na tanke rezine in jih razpolovimo. Še vroče kose polente obložimo s sirom in dodamo košček jabolka. Po želji pokapamo tudi z medom.

Namigi

  • Vročo polento boste najlaže razmazali, če boste peki papir postavili na narobe obrnjen pekač.
  • Namesto jabolka lahko družbo siru delajo tudi rezine čvrste hruške ali čvrstega kakija, kadar je v sezoni (tudi posušeni kaki bi bil v tej kombinaciji prav imeniten!).

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.