
Skutni njoki z zbrincem in pečenimi bučkami
Iz rubrike Otroci kuhamo
Skutni njoki z zbrincem in pečenimi bučkami
Iz rubrike Otroci kuhamo

Tokrat sta kuhala petletna Ajda in osemletni Aljaž, z veliko zavzetostjo pa je sodelovala še štiriletna Ema, ki zase pravi, da ni Ema, ampak Pika Nogavička. Vse nas je zabavala s svojimi domislicami! Ker sta bila recepta za njihovo starost kar zahtevna, je tokrat – malo več, kot smo si sprva zamislili – sodeloval tudi naš kuhar Uroš, kar pozornemu očesu ne bo ušlo. Doma boste jed okrasili povsem po svojem okusu in zagotovo bo najlepša!
Sestavine
njoki
- 500 g skute
- 100 g sira zbrinc
- 100 g moke
- 2 jajci
sirova omaka
- sol
- 5 dl sladke smetane
- 150 g sira zbrinc
- poper
- peteršilj
- 2 bučki
- oljčno olje
- sesekljan česen

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
Na festival Wild West Fest On Fire 2025 prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys.

Ta namaz s feto je hit poletja
Stepena feta je hit poletja! Popolna kot pomaka, namaz ali kot del bogate solate. Pripravljena je v 5 minutah in je odlična zamisel za poletna druženja.

Mladi Tom Čopar z zeleno Michelinovo zvezdico
»Prihajam iz Mozirja, poročil sem se v Rečico ob Savinji, enega najlepših slovenskih krajev, kjer smo malo 'za cajtom', vendar v najbolj dobronamernem smislu."
Sestavine
njoki
- 500 g skute
- 100 g sira zbrinc
- 100 g moke
- 2 jajci
sirova omaka
- sol
- 5 dl sladke smetane
- 150 g sira zbrinc
- poper
- peteršilj
- 2 bučki
- oljčno olje
- sesekljan česen
Postopek
Sir drobno nastrgamo. V skledi gladko razmešamo skuto, nastrgan sir, jajci in sol. Dodamo moko in vgnetemo testo.

Iz skutinega testa z rokami oblikujemo dolge svaljke, ki jih narežemo.

V veliki posodi zavremo vodo za kuhanje njokov in jo posolimo. Njoke pretresemo v vrelo vodo in počasi kuhamo približno 10 minut. Kuhani so, ko priplavajo na površje.

Sladko smetano zavremo, dodamo nastrgan sir, povremo, malo solimo in popramo. Ko se sir raztopi, dodamo peteršilj in omako prelijemo čez njoke. Bučke narežemo na tanke rezine in jih opečemo na oljčnem olju. Lahko dodamo tudi sesekljan česen.
