Kaj boste skuhali danes?
Čokoladna tablica z jelenčki in snežaki
Čokoladna tablica z jelenčki in snežaki
Sestavine
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g jedilne čokolade
- 7 rdečih bonbonov
- 8–10 slanih prestic
- 22 belih mini penastih bonbonov
- 1 rdeč žele bonbon v obliki vezalke
- jedilne bleščice in zvezdice
- črno jedilno pisalo
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g jedilne čokolade
- 7 rdečih bonbonov
- 8–10 slanih prestic
- 22 belih mini penastih bonbonov
- 1 rdeč žele bonbon v obliki vezalke
- jedilne bleščice in zvezdice
- črno jedilno pisalo
Postopek
Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Obe čokoladi nasekljamo in vsako posebej stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Jedilno čokolado nalijemo na pekač, nanjo pa še mlečno tako, da z njo rišemo sledi. Čokolado razmažemo, da dobimo precej debelo plast.
Za jelenčke na čokolado v razmakih razporedimo rdeče bonbone – to bodo jelenčkovi noski. Penaste bonbone prerežemo na pol in po dva koščka pritisnemo nad noske, da naredimo oči. Prestice prelomimo na pol in odlomimo odvečne delce, da dobimo jelečnčkove roge, ki jih posadimo nad oči.
Za snežake preostale penaste bonbončke razporedimo po tri v vrsto. Koščke prestic uporabimo za roke, koščke bonbona-vezalke pa za šal. Za snežake preostale penaste bonbončke razporedimo po tri v vrsto. Koščke prestic uporabimo za roke, koščke bonbona-vezalke pa za šal.
Čokoladno tablico posujemo z jedilnimi bleščicami in zvezdicami in pustimo, da se popolnoma strdi.
Ko je čokolada strjena, s črnim jedilnim pisalom (ali s tankim čopičem in črnim jedilnim barvilom) narišemo še zenice na jelenčkove oči, snežakom pa obrazke in gumbe.
Čokoladno tablico z nožem narežemo na kose, tako da je na vsakem kosu en jelenček ali en snežak. Če jih bomo podarili, kose zavijemo v celofan in ga povežemo z lepim trakcem.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pikantna mediteranska juha
Slastna juha polna mediteranskih dobrot s špageti
Čokoladna torta iz palačink
Špinačni njoki s skuto
Špinača vsebuje toliko dobrega, da je na naših krožnikih ni nikoli preveč. Uživajte v njej!