© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Čokoladna tablica z jelenčki in snežaki

Čokoladna tablica z jelenčki in snežaki

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 porcij
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g jedilne čokolade
  • 7 rdečih bonbonov
  • 8–10 slanih prestic
  • 22 belih mini penastih bonbonov
  • 1 rdeč žele bonbon v obliki vezalke
  • jedilne bleščice in zvezdice
  • črno jedilno pisalo

Sestavine

  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g jedilne čokolade
  • 7 rdečih bonbonov
  • 8–10 slanih prestic
  • 22 belih mini penastih bonbonov
  • 1 rdeč žele bonbon v obliki vezalke
  • jedilne bleščice in zvezdice
  • črno jedilno pisalo

Postopek

1

Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Obe čokoladi nasekljamo in vsako posebej stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Jedilno čokolado nalijemo na pekač, nanjo pa še mlečno tako, da z njo rišemo sledi. Čokolado razmažemo, da dobimo precej debelo plast.

2

Za jelenčke na čokolado v razmakih razporedimo rdeče bonbone – to bodo jelenčkovi noski. Penaste bonbone prerežemo na pol in po dva koščka pritisnemo nad noske, da naredimo oči. Prestice prelomimo na pol in odlomimo odvečne delce, da dobimo jelečnčkove roge, ki jih posadimo nad oči.

3

Za snežake preostale penaste bonbončke razporedimo po tri v vrsto. Koščke prestic uporabimo za roke, koščke bonbona-vezalke pa za šal. Za snežake preostale penaste bonbončke razporedimo po tri v vrsto. Koščke prestic uporabimo za roke, koščke bonbona-vezalke pa za šal.

4

Čokoladno tablico posujemo z jedilnimi bleščicami in zvezdicami in pustimo, da se popolnoma strdi.

5

Ko je čokolada strjena, s črnim jedilnim pisalom (ali s tankim čopičem in črnim jedilnim barvilom) narišemo še zenice na jelenčkove oči, snežakom pa obrazke in gumbe.

6

Čokoladno tablico z nožem narežemo na kose, tako da je na vsakem kosu en jelenček ali en snežak. Če jih bomo podarili, kose zavijemo v celofan in ga povežemo z lepim trakcem.

Priljubljeni recepti

Toskanska fižolova juha

Pričarajte si bogastvo okusov in barv Toskane na enem krožniku. Morda s kozarcem rdečega vina.

30 min
Enostavno

Skutna torta z belo čokolado

Skutna torta z izrazitim čokoladnim okusom, a vseeno lahka kot peresce

35 min
Enostavno

Pehtranova potica

Pehtranova potica bo vedno našla mesto na velikonočnem omizju

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.