
Kokosova torta
Kokosova torta

Sestavine
biskvit
- 120 g masla
- 40 g sladkorja v prahu
- 120 g temnega čokoladnega obliva (ali jedilne čokolade)
- 4 rumenjaki
- 5 beljakov
- 160 g sladkorja
- 120 g moke
krema
- 6,5 dl mleka
- 180 g kokosove moke (kosmičev)
- 90 g sladkorja
- 30 g škroba
- 6 listov želatine
- 1 dl kokosovega likerja
- 3,5 dl sladke smetane
- marmelada za premaz
- kokosova moka za posip
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
biskvit
- 120 g masla
- 40 g sladkorja v prahu
- 120 g temnega čokoladnega obliva (ali jedilne čokolade)
- 4 rumenjaki
- 5 beljakov
- 160 g sladkorja
- 120 g moke
krema
- 6,5 dl mleka
- 180 g kokosove moke (kosmičev)
- 90 g sladkorja
- 30 g škroba
- 6 listov želatine
- 1 dl kokosovega likerja
- 3,5 dl sladke smetane
- marmelada za premaz
- kokosova moka za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Tortni obroč položimo na papir za peko, rob papirja ovijemo okrog obroča in obroč položimo na pekač.
Penasto zmešamo maslo s sladkorjem v prahu in štirimi rumenjaki. Čokoladni obliv (ali jedilno čokolado) raztopino v vodni kopeli. Beljake stepemo s sladkorjem v trd sneg. V masleno maso vmešamo raztopljeno čokolado. Nato dodamo sneg in ga skupaj s presejano moko previdno vmešamo v maso. Biskvitno maso napolnimo v tortni obroč in pečemo 50 minut. Pustimo, da se pečen biskvit ohladi.

Pripravimo kokosovo kremo. Želatino namočimo v hladni vodi. Mleku dodamo kokosovo moko in hitro zavremo. Dodamo sladkor in škrob. Želatino ožmemo in vmešamo v toplo maso. Dodamo še kokosov liker, premešamo in pustimo, da se masa ohladi.
Ohlajen biskvit previdno vzamemo iz tortnega obroča in prerežemo, da dobimo dva oblata. Spodnji oblat položimo nazaj v tortni model (rob obroča obložimo s papirjem). Sladko smetano na rahlo stepemo in vmešamo v kokosovo maso. Nato kokosovo kremo namažemo na tortni oblat , pokrijemo z drugim oblatom in rahlo pritisnemo. Torto postavimo čez noč v hladilnik, da se krema strdi. Naslednji dan jo premažemo s toplo marelično marmelado in potresemo s kokosovo moko.
