Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokosova torta

Kokosova torta

Čas priprave 1 h 40 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 kosov
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

biskvit

  • 120 g masla
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 120 g temnega čokoladnega obliva (ali jedilne čokolade)
  • 4 rumenjaki
  • 5 beljakov
  • 160 g sladkorja
  • 120 g moke

krema

  • 6,5 dl mleka
  • 180 g kokosove moke (kosmičev)
  • 90 g sladkorja
  • 30 g škroba
  • 6 listov želatine
  • 1 dl kokosovega likerja
  • 3,5 dl sladke smetane
  • marmelada za premaz
  • kokosova moka za posip

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

biskvit

  • 120 g masla
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 120 g temnega čokoladnega obliva (ali jedilne čokolade)
  • 4 rumenjaki
  • 5 beljakov
  • 160 g sladkorja
  • 120 g moke

krema

  • 6,5 dl mleka
  • 180 g kokosove moke (kosmičev)
  • 90 g sladkorja
  • 30 g škroba
  • 6 listov želatine
  • 1 dl kokosovega likerja
  • 3,5 dl sladke smetane
  • marmelada za premaz
  • kokosova moka za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 170 °C. Tortni obroč položimo na papir za peko, rob papirja ovijemo okrog obroča in obroč položimo na pekač.

2

Penasto zmešamo maslo s sladkorjem v prahu in štirimi rumenjaki. Čokoladni obliv (ali jedilno čokolado) raztopino v vodni kopeli. Beljake stepemo s sladkorjem v trd sneg. V masleno maso vmešamo raztopljeno čokolado. Nato dodamo sneg in ga skupaj s presejano moko previdno vmešamo v maso. Biskvitno maso napolnimo v tortni obroč in pečemo 50 minut. Pustimo, da se pečen biskvit ohladi.

recipe_image.jpg
3

Pripravimo kokosovo kremo. Želatino namočimo v hladni vodi. Mleku dodamo kokosovo moko in hitro zavremo. Dodamo sladkor in škrob. Želatino ožmemo in vmešamo v toplo maso. Dodamo še kokosov liker, premešamo in pustimo, da se masa ohladi.

4

Ohlajen biskvit previdno vzamemo iz tortnega obroča in prerežemo, da dobimo dva oblata. Spodnji oblat položimo nazaj v tortni model (rob obroča obložimo s papirjem). Sladko smetano na rahlo stepemo in vmešamo v kokosovo maso. Nato kokosovo kremo namažemo na tortni oblat , pokrijemo z drugim oblatom in rahlo pritisnemo. Torto postavimo čez noč v hladilnik, da se krema strdi. Naslednji dan jo premažemo s toplo marelično marmelado in potresemo s kokosovo moko.

recipe_image.jpg

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.