
Juha iz kumare, graha in zelene solate
Juha iz solate - kdo bi si mislil?!
Juha iz kumare, graha in zelene solate
Juha iz solate - kdo bi si mislil?!

Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- majhen šopek mlade čebulice
- 1 kumara
- 1 velika glava mehke zelene solate
- 225 g graha
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 4 žlice navadnega jogurta (po želji)
- 4 rezine rženega kruha
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- majhen šopek mlade čebulice
- 1 kumara
- 1 velika glava mehke zelene solate
- 225 g graha
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 4 žlice navadnega jogurta (po želji)
- 4 rezine rženega kruha
Postopek
Mlado čebulico, kumaro in solato grobo narežemo. Zavremo 1,4 litra vode. V veliki oplasteni ponvi segrejemo olje in pražimo čebulico 5 minut ali toliko časa, da se zmehča, medtem pogosto pomešamo. Dodamo kumaro, solato in grah, nato prilijemo krop, vmešamo jušno kocko, pokrijemo in nežno kuhamo 10 minut ali toliko časa, da je zelenjava mehka, a še vedno živo zelena.
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Ponudimo vročo ali hladno, po želji jo pokapamo z jogurtom, zraven pa ponudimo rženi kruh.