
Juha iz kumare, graha in zelene solate
Juha iz solate - kdo bi si mislil?!
Juha iz kumare, graha in zelene solate
Juha iz solate - kdo bi si mislil?!

Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- majhen šopek mlade čebulice
- 1 kumara
- 1 velika glava mehke zelene solate
- 225 g graha
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 4 žlice navadnega jogurta (po želji)
- 4 rezine rženega kruha
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi bi se težko odrekli nabiranju divjih rastlin. Vseeno je dobro, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje in uporabo divjih rastlin.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 1 žlica repičnega olja
- majhen šopek mlade čebulice
- 1 kumara
- 1 velika glava mehke zelene solate
- 225 g graha
- 1 zelenjavna jušna kocka
- 4 žlice navadnega jogurta (po želji)
- 4 rezine rženega kruha
Postopek
Mlado čebulico, kumaro in solato grobo narežemo. Zavremo 1,4 litra vode. V veliki oplasteni ponvi segrejemo olje in pražimo čebulico 5 minut ali toliko časa, da se zmehča, medtem pogosto pomešamo. Dodamo kumaro, solato in grah, nato prilijemo krop, vmešamo jušno kocko, pokrijemo in nežno kuhamo 10 minut ali toliko časa, da je zelenjava mehka, a še vedno živo zelena.
Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom. Ponudimo vročo ali hladno, po želji jo pokapamo z jogurtom, zraven pa ponudimo rženi kruh.