
Juha iz čemaža z dehidriranim makovim kruhom
Juha iz čemaža z dehidriranim makovim kruhom

Sestavine
- 4 večji krompirji
- 100 g čemaža
- 60 g pora
- 30 g masla
- olje
- sol
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 4 večji krompirji
- 100 g čemaža
- 60 g pora
- 30 g masla
- olje
- sol
Postopek
V posodi na olju prepražimo narezan por, mu dodamo olupljen in na kocke narezan krompir in maslo ter zalijemo z 1,5 l vode in skuhamo.
Ko je krompir kuhan, v vodo dodamo oprane liste čemaža in zmiksamo. Juho po potrebi dosolimo, premešamo in serviramo.
Čemaževo juho ponudimo z dehidriranim makovim kruhom. V testo za kruh dodamo mak, kruh spečemo in pustimo, da se ohladi. Ohlajenega prestavimo v hladilnik (na 4 °C), da ga bomo lažje rezali. Razrežemo ga na tanke rezine, najbolje kar na salamoreznici. Dehidriramo ga v pečici pri najnižji temperaturi ali pa ga popečemo na razgretem žaru.