
Juha iz čemaža z dehidriranim makovim kruhom
Juha iz čemaža z dehidriranim makovim kruhom

Sestavine
- 4 večji krompirji
- 100 g čemaža
- 60 g pora
- 30 g masla
- olje
- sol

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.

Picerija Škufca na Prevaljah: več kot 40 let tradicije
Obiskali smo popolnoma prenovljeno picerijo Škufca, ki so jo poplave leta 2023 dobesedno odplaknile.

Vrtnice niso le za v vazo: poskusite te slastne recepte
Če se vam zdi naslov presenetljiv, je to le dokaz, da živimo v delu sveta, kjer smo pozabili na zdravilnost in kulinarične užitke, ki nam jih ponujajo vrtnice.
Sestavine
- 4 večji krompirji
- 100 g čemaža
- 60 g pora
- 30 g masla
- olje
- sol
Postopek
V posodi na olju prepražimo narezan por, mu dodamo olupljen in na kocke narezan krompir in maslo ter zalijemo z 1,5 l vode in skuhamo.
Ko je krompir kuhan, v vodo dodamo oprane liste čemaža in zmiksamo. Juho po potrebi dosolimo, premešamo in serviramo.
Čemaževo juho ponudimo z dehidriranim makovim kruhom. V testo za kruh dodamo mak, kruh spečemo in pustimo, da se ohladi. Ohlajenega prestavimo v hladilnik (na 4 °C), da ga bomo lažje rezali. Razrežemo ga na tanke rezine, najbolje kar na salamoreznici. Dehidriramo ga v pečici pri najnižji temperaturi ali pa ga popečemo na razgretem žaru.