
Jogurtov sladoled iz kosmulj in bezga
Ko ga boste pokusili, boste vso bero kosmulj pretvorili v tale lahek in malo poseben sladoled!
Jogurtov sladoled iz kosmulj in bezga
Ko ga boste pokusili, boste vso bero kosmulj pretvorili v tale lahek in malo poseben sladoled!

Sestavine
- 400 g kosmulj
- 200 g rjavega sladkorja
- 3 žlice bezgovega sirupa
- 5 dl grškega jogurta
- 1,5 dl polnomastnega mleka
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 400 g kosmulj
- 200 g rjavega sladkorja
- 3 žlice bezgovega sirupa
- 5 dl grškega jogurta
- 1,5 dl polnomastnega mleka
Postopek
Kosmulje in sladkor stresemo v kozico in dodamo 2 žlici vode. Nežno segrevamo, da se sladkor stopi, nato temperaturo zvišamo in nekaj minut kuhamo, da se kosmulje zmehčajo.
Kozico odstavimo s štedilnika, vsebino stresemo v multipraktik in zmiksamo v pire. Dodamo bezgov sirup in ponovno zmiksamo. Pokusimo, ali je pire dovolj sladek in ima okus po bezgu – jogurt bo omilil okus, zato mora biti pire precej sladek. Če ni dovolj sladek, dodamo še malo sladkorja ali bezgovega sirupa in mešanico ponovno zmiksamo. Jogurt in mleko zmešamo v gladko maso, nato dodamo pire in vse ponovno premešamo.
Mešanico stresemo v strojček za pripravo sladoleda in mešamo približno 2 uri, da masa zamrzne.
Pripravljeni jogurt preložimo v posodo in jo damo za vsaj 3 ure v zamrzovalnik. Jogurt lahko v zamrzovalniku hranimo 2 meseca.
Nasvet
Če nimamo strojčka za sladoled, naredimo prva dva koraka, nato pa mešanico stresemo v posodo in jo postavimo za 4 ure v zamrzovalnik. Ko je jogurt zamrznjen, ga damo v multipraktik in zmiksamo, da se ledeni kristalčki razbijejo, nato ga vrnemo v zamrzovalnik. Postopek ponovimo še enkrat, nato pa lahko jogurt v zamrzovalniku hranimo 2 meseca.