
Janeževi upognjenci
Janež pri upognjencih je kot češnjica na torti.
Janeževi upognjenci
Janež pri upognjencih je kot češnjica na torti.

Sestavine
- 4 jajca
- 100 g masla
- 200 g kristalnega sladkorja
- 100 g gladke moke
- ščepec vaniljinega sladkorja
- janež za posip

Kako dobro posušiti solato in zakaj je to sploh pomembno
Zagotovo ste tako kot ena izmed naših bralk že videli po trgovinah plastično posodo za sušenje solate. In morda ste se že vprašali, zakaj bi to sploh potrebovali?

Poletje je čas za … paprike na 1001 način!
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.

Kako filirati sardele – preprosto in brez zadrege
Sardele sodijo med najbolj dostopne, okusne in zdrave morske ribe. Čeprav jih mnogi kupujejo že očiščene, je njihovo filiranje pravzaprav precej enostavno in s pravim pristopom tudi hitro.
Sestavine
- 4 jajca
- 100 g masla
- 200 g kristalnega sladkorja
- 100 g gladke moke
- ščepec vaniljinega sladkorja
- janež za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Rumenjake ločimo od beljakov in beljake stepemo v čvrst sneg. Sladkor zmešamo z zmehčanim maslom in rumenjaki. Dodamo vaniljev sladkor in vmešamo najprej moko, nato pa previdno še sneg.
Na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, z žlico naložimo kupčke testa. Potresemo jih z janežem in pečemo približno pet minut.
Piškote takoj poberemo s pekača in upognemo čez valjar ali kakšen drug valjast predmet, kjer naj se ohladijo, da obdržijo upognjeno obliko.
Nasvet
Da se janeževi upognjenci ne bi zmehčali, jih moramo hraniti na suhem v odkriti posodi.