
Kokosovi poljubčki
Sladki kokosovi poljubčki, ki se kar stopijo v ustih, ne smejo manjkati v nobeni škatli za piškote. Vsaj dokler jih ne zmanjka!
Kokosovi poljubčki
Sladki kokosovi poljubčki, ki se kar stopijo v ustih, ne smejo manjkati v nobeni škatli za piškote. Vsaj dokler jih ne zmanjka!

Sestavine
- 4 beljaki
- 30 g kristalnega belega sladkorja
- 20 g mletega kokosa
- 1 zvrhana žlička gladke pšenične moke
- naribana lupinica ¼ bio limone

5 trikov za pristno gurmansko žar doživetje
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

Sveže in poceni: slastni divji jedilnik iz gozdov in travnikov
Si predstavljate, da bi namesto v trgovino pred kuhanjem kosila zavili v gozd? Potem bi na krožniku zares imeli čisto sveže, najbolj lokalne, ekološke in sezonske sestavine, kajne!

Okusna napaka: obrnjena pita, ki je hkrati sočna in hrustljava
Včasih napaka sproži revolucijo. Spoznajte preprost trik s testom, ki ustvari popolno sladico ali slan prigrizek za vsako priložnost.
Sestavine
- 4 beljaki
- 30 g kristalnega belega sladkorja
- 20 g mletega kokosa
- 1 zvrhana žlička gladke pšenične moke
- naribana lupinica ¼ bio limone
Postopek
Pečico segrejemo na 160 °C. Beljake stepemo s sladkorjem v čvrst sneg. Mleti kokos pomešamo z moko in limonovo lupinico, nato pa kokosovo zmes previdno vmešamo v sneg.
Z maso napolnimo brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom. Na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, nabrizgamo poljubno velike zvezdice. Pečemo jih v pečici 12 do 15 minut. Nekoliko ohlajene, vendar še tople zvezdice preložimo na rešetko, kjer naj se do konca ohladijo.
Nasvet
Kokosove poljubčke lahko daljši čas hranimo v nepredušno zaprti posodi za piškote.