
Jajčni namaz z majonezo
Jajčni namaz za kateri koli dan v letu - in še posebej po veliki noči, ko je treba porabiti pirhe.
Jajčni namaz z majonezo
Jajčni namaz za kateri koli dan v letu - in še posebej po veliki noči, ko je treba porabiti pirhe.

Sestavine
- 2 trdo kuhani jajci
- 1 žlica vloženega čilija jalapeño
- 1⁄2 rdeče paprike
- 2 žlici drobno nasekljanega koriandra
- 1⁄2 rdeče čebule
- 2 žlici majoneze
- sol in poper
Preberite tudi

Huda v Brežicah: butično doživetje pice, glasbe in vina
Preverili smo, zakaj je brežiška picerija Huda tako zelo huda, kar smo sicer nekoč že ugotovili.

Najpogostejše napake pri pripravi polnjenih paprik
Polnjene paprike so poletna klasika, ki izvira iz srednje Evrope in Balkana, a je danes znana po vsem svetu.

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.
Sestavine
- 2 trdo kuhani jajci
- 1 žlica vloženega čilija jalapeño
- 1⁄2 rdeče paprike
- 2 žlici drobno nasekljanega koriandra
- 1⁄2 rdeče čebule
- 2 žlici majoneze
- sol in poper
Postopek
V skledo damo nasekljani trdo kuhani jajci, nasekljanega vložen čili jalapeño, 2 žlici na kockice narezane rdeče paprike, 2 žlici drobno nasekljanega koriandra, drobno nasekljane rdeče čebule in majonezo. Solimo, popramo in zmešamo.