
Trska s paradižnikom in timijanom
Lahka in hitra ribja večerja
Trska s paradižnikom in timijanom
Lahka in hitra ribja večerja

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 1 zvrhana žlička rjavega sladkorja
- nekaj vejic timijana
- 1 žlica sojine omake
- 4 fileji trske

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 1 zvrhana žlička rjavega sladkorja
- nekaj vejic timijana
- 1 žlica sojine omake
- 4 fileji trske
Postopek
V primerno veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 do 8 minut pražimo sesekljano čebulo, da rahlo porjavi. Vmešamo paradižnik, sladkor, timijanove lističe in sojino omako ter vse skupaj zavremo.
Ogenj zmanjšamo in omako kuhljamo 5 minut, nato ji dodamo še ribje fileje. Ponev pokrijemo in kuhljamo še 8 do 10 minut, da se riba do konca skuha. Postrežemo s pečenim ali v sopari kuhanim krompirjem.