© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Trska s paradižnikom in timijanom

Lahka in hitra ribja večerja

Trska s paradižnikom in timijanom

Lahka in hitra ribja večerja

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Cod Tomato Sauce Soy, tomato and thyme cod

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 1 zvrhana žlička rjavega sladkorja
  • nekaj vejic timijana
  • 1 žlica sojine omake
  • 4 fileji trske
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 1 zvrhana žlička rjavega sladkorja
  • nekaj vejic timijana
  • 1 žlica sojine omake
  • 4 fileji trske

Postopek

1

V primerno veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 do 8 minut pražimo sesekljano čebulo, da rahlo porjavi. Vmešamo paradižnik, sladkor, timijanove lističe in sojino omako ter vse skupaj zavremo.

2

Ogenj zmanjšamo in omako kuhljamo 5 minut, nato ji dodamo še ribje fileje. Ponev pokrijemo in kuhljamo še 8 do 10 minut, da se riba do konca skuha. Postrežemo s pečenim ali v sopari kuhanim krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.