© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom

Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena

Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom

Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
velikonocni prigrizek s hrenovim nadevom A

Sestavine

biskvit

  • 6 jajc
  • 100 g masla
  • 130 g moke
  • prgišče regrata (ali rukole)

nadev

  • sol
  • 250 g skute (25 % maščobe)
  • 130 g kisle smetane
  • 1 dl mleka
  • 2 žlici drobno naribanega hrena
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • poper
  • 4 trdo kuhana jajca
  • 800 g mesnin*, narezanih na tanke rezine
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

biskvit

  • 6 jajc
  • 100 g masla
  • 130 g moke
  • prgišče regrata (ali rukole)

nadev

  • sol
  • 250 g skute (25 % maščobe)
  • 130 g kisle smetane
  • 1 dl mleka
  • 2 žlici drobno naribanega hrena
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • poper
  • 4 trdo kuhana jajca
  • 800 g mesnin*, narezanih na tanke rezine

Postopek

1

Najprej spečemo biskvit. Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo s ščepcem soli v trd sneg. Rumenjake in maslo penasto zmešamo. Moko presejemo na masleno maso, zmešamo in previdno vmešamo sneg.

2

Velik pekač obložimo s papirjem za peko, po njem razporedimo lističe regrata, nato na pekač razprostremo biskvitno maso. Površino lepo zgladimo in biskvit pečemo 10 do 12 minut v prej ogreti pečici pri 200 °C. Nato ga vzamemo iz pečice in ohladimo.

3

Papir za peko odstranimo, iz biskvita pa izrežemo dve enako veliki obliki jajca. (Lahko pa spečemo tudi dva biskvita in ju obrežemo v obliki jajca.) Ostanke biskvita prihranimo za nadev.

velikonocni-prigrizek-s-hrenovim-nadevom-1_318x220_acf_cropped
4

Nadev pripravimo tako, da v skledi gladko zmešamo skuto, kislo smetano in mleko. Dodamo hren in drobnjak, zmešamo ter nadev začinimo s soljo in poprom. Trdo kuhana jajca narežemo na rezine. Polovico nadeva enakomerno namažemo na biskvitno podlago ter obložimo s polovico mesnin, jajc in biskvitnih ostankov. Postopek še enkrat ponovimo s preostalim nadevom in sestavinami za oblogo, pokrijemo z biskvitom, obtežimo s kuhinjsko desko in čez noč pustimo na hladnem. Prigrizek razrežemo na poljubne kose in ponudimo.

velikonocni-prigrizek-s-hrenovim-nadevom-2_318x220_acf_cropped

Nasvet

Za nadev lahko uporabite preostanek velikonočne šunke, prekajen in kuhan goveji jezik, domače klobase, svinjsko pečenko, mesnato slanino ali druge prekajene mesnine, narezane na tanke rezine.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.