© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Spomladanska mineštra

Spomladanska mineštra

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–5 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
minstrone

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 velik korenček
  • 1 kolerabica
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 300 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • pest nasekljane mlade blitve
  • 300 g kuhanega rdečega fižola
  • pest drobnih testenin (školjk, polžkov)
  • 1 majhna bučka
  • pest svežih listov bazilike
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 velik korenček
  • 1 kolerabica
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 300 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • pest nasekljane mlade blitve
  • 300 g kuhanega rdečega fižola
  • pest drobnih testenin (školjk, polžkov)
  • 1 majhna bučka
  • pest svežih listov bazilike
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Steblo zelene narežemo na rezine, česen olupimo in stremo, korenček in kolerabico olupimo in narežemo na kocke (liste kolerabice prihranimo).

2

V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo pražimo 5 minut, nato dodamo zeleno, korenje, kolerabico in česen. Pražimo na šibkem ognju še 5 minut, da se zelenjava malo zmehča, in občasno premešamo. Dodamo nasekljane pelate, jušno osnovo, fižol, mlado blitvo in nasekljane liste kolerabice. Solimo, popramo in zavremo. Zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 5 minut.

3

V juho dodamo še testenine. Bučko narežemo na kocke in jo dodamo v juho 5 minut, preden so testenine kuhane. Kuhano juho odstavimo in vanjo vmešamo lističe bazilike (če so veliki, jih natrgamo). Juho postrežemo takoj.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.