Kaj boste skuhali danes?
Spomladanska mineštra
Spomladanska mineštra
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 steblo stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 1 velik korenček
- 1 kolerabica
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 300 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- pest nasekljane mlade blitve
- 300 g kuhanega rdečega fižola
- pest drobnih testenin (školjk, polžkov)
- 1 majhna bučka
- pest svežih listov bazilike
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 steblo stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 1 velik korenček
- 1 kolerabica
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 300 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- pest nasekljane mlade blitve
- 300 g kuhanega rdečega fižola
- pest drobnih testenin (školjk, polžkov)
- 1 majhna bučka
- pest svežih listov bazilike
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Steblo zelene narežemo na rezine, česen olupimo in stremo, korenček in kolerabico olupimo in narežemo na kocke (liste kolerabice prihranimo).
V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo pražimo 5 minut, nato dodamo zeleno, korenje, kolerabico in česen. Pražimo na šibkem ognju še 5 minut, da se zelenjava malo zmehča, in občasno premešamo. Dodamo nasekljane pelate, jušno osnovo, fižol, mlado blitvo in nasekljane liste kolerabice. Solimo, popramo in zavremo. Zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 5 minut.
V juho dodamo še testenine. Bučko narežemo na kocke in jo dodamo v juho 5 minut, preden so testenine kuhane. Kuhano juho odstavimo in vanjo vmešamo lističe bazilike (če so veliki, jih natrgamo). Juho postrežemo takoj.