
Spomladanska mineštra
Spomladanska mineštra

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 steblo stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 1 velik korenček
- 1 kolerabica
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 300 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- pest nasekljane mlade blitve
- 300 g kuhanega rdečega fižola
- pest drobnih testenin (školjk, polžkov)
- 1 majhna bučka
- pest svežih listov bazilike
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 steblo stebelne zelene
- 2 stroka česna
- 1 velik korenček
- 1 kolerabica
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 300 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- pest nasekljane mlade blitve
- 300 g kuhanega rdečega fižola
- pest drobnih testenin (školjk, polžkov)
- 1 majhna bučka
- pest svežih listov bazilike
- sol
- poper
Postopek
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Steblo zelene narežemo na rezine, česen olupimo in stremo, korenček in kolerabico olupimo in narežemo na kocke (liste kolerabice prihranimo).
V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo pražimo 5 minut, nato dodamo zeleno, korenje, kolerabico in česen. Pražimo na šibkem ognju še 5 minut, da se zelenjava malo zmehča, in občasno premešamo. Dodamo nasekljane pelate, jušno osnovo, fižol, mlado blitvo in nasekljane liste kolerabice. Solimo, popramo in zavremo. Zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 5 minut.
V juho dodamo še testenine. Bučko narežemo na kocke in jo dodamo v juho 5 minut, preden so testenine kuhane. Kuhano juho odstavimo in vanjo vmešamo lističe bazilike (če so veliki, jih natrgamo). Juho postrežemo takoj.