© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Spomladanska mineštra

Spomladanska mineštra

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–5 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
minstrone

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 velik korenček
  • 1 kolerabica
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 300 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • pest nasekljane mlade blitve
  • 300 g kuhanega rdečega fižola
  • pest drobnih testenin (školjk, polžkov)
  • 1 majhna bučka
  • pest svežih listov bazilike
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 velik korenček
  • 1 kolerabica
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 300 g paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • pest nasekljane mlade blitve
  • 300 g kuhanega rdečega fižola
  • pest drobnih testenin (školjk, polžkov)
  • 1 majhna bučka
  • pest svežih listov bazilike
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Steblo zelene narežemo na rezine, česen olupimo in stremo, korenček in kolerabico olupimo in narežemo na kocke (liste kolerabice prihranimo).

2

V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in jo pražimo 5 minut, nato dodamo zeleno, korenje, kolerabico in česen. Pražimo na šibkem ognju še 5 minut, da se zelenjava malo zmehča, in občasno premešamo. Dodamo nasekljane pelate, jušno osnovo, fižol, mlado blitvo in nasekljane liste kolerabice. Solimo, popramo in zavremo. Zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 5 minut.

3

V juho dodamo še testenine. Bučko narežemo na kocke in jo dodamo v juho 5 minut, preden so testenine kuhane. Kuhano juho odstavimo in vanjo vmešamo lističe bazilike (če so veliki, jih natrgamo). Juho postrežemo takoj.

Priljubljeni recepti

Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom

Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.

Srednje zahtevno

Daube provençale

Goveja enolončnica po provansalsko

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.