
Humus s pečeno zelenjavo in feto
Humus lahko dopolnimo s svežo ali popečeno zelenjavo
Humus s pečeno zelenjavo in feto
Humus lahko dopolnimo s svežo ali popečeno zelenjavo

Sestavine
- 4 pastinaki
- 4 korenčki
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 2 žlici rastlinskega olja
- sol in poper
- 500 g kuhane rdeče pese (ne v kisu)
- 2 žlici bistrega medu
- 200 g humusa
- 2 žlici belega vinskega ali jabolčnega kisa
- majhen šopek mete
- 200 g sira feta ali drugega belega sira
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 4 pastinaki
- 4 korenčki
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 2 žlici rastlinskega olja
- sol in poper
- 500 g kuhane rdeče pese (ne v kisu)
- 2 žlici bistrega medu
- 200 g humusa
- 2 žlici belega vinskega ali jabolčnega kisa
- majhen šopek mete
- 200 g sira feta ali drugega belega sira
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pastinak in korenje olupimo in narežemo na krhlje oziroma debelejše palčke. Damo jih v velik pekač, dodamo čičerko, semena kumina in olje, solimo in popramo ter pomešamo. Pečemo 30 minut, na sredini peke pomešamo.
Odcejeno peso narežemo na krhlje, jo dodamo v pekač, pokapamo z medom in vrnemo v pečico še za 10 minut. Humus razprostremo po velikem servirnem krožniku ali po 4 porcijskih krožnikih. Ko je zelenjava pečena, jo v pekaču poškropimo s kisom in pomešamo. Pečeno zelenjavo razdelimo na humus ter posujemo z lističi mete in nadrobljenim sirom feta, pokapamo s sokovi iz pekača ter postrežemo.