© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Kokosove rezine z marmelado

Kokosove rezine z marmelado

Čas priprave 50 min + ohlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 12 rezin
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

podlaga

  • 100 g masla in še malo za pekač
  • 100 g moke
  • 100 g belega kristalnega sladkorja
  • 85 g kokosove moke
  • 3 veliki rumenjaki
  • 4–5 žlic marmelade iz črnega ribeza (ali druge)

nadev

  • 3 veliki beljaki
  • 75 g belega kristalnega sladkorja
  • 50 g kokosove moke
  • prgišče kokosovih ostružkov (po želji)

Sestavine

podlaga

  • 100 g masla in še malo za pekač
  • 100 g moke
  • 100 g belega kristalnega sladkorja
  • 85 g kokosove moke
  • 3 veliki rumenjaki
  • 4–5 žlic marmelade iz črnega ribeza (ali druge)

nadev

  • 3 veliki beljaki
  • 75 g belega kristalnega sladkorja
  • 50 g kokosove moke
  • prgišče kokosovih ostružkov (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Globlji pravokoten pekač, velik 20 x 23 cm, premažemo z malce masla in ga po dnu obložimo z dolgim trakom papirja za peko, ki na obeh koncih sega čez rob pekača – tako bomo pozneje rezine lažje vzeli iz njega.

2

Pripravimo podlago. V skledo stresemo moko, sladkor in kokosovo moko ter dobro premešamo. Dodamo maslo in ga s prsti pregnetemo, da dobimo grobe drobtine. Primešamo rumenjake, nato zmes ročno zgnetemo v testo. Pritisnemo ga ob dno pekača, ga s hrbtno stranjo žlice enakomerno poravnamo in premažemo z marmelado; ob robovih pekača naj ostane nekaj nenamazanega testa.

3

Pripravimo nadev. Z električnim mešalnikom stepemo beljake v sneg, nato pa postopoma dodajamo sladkor, da dobimo svetlečo beljakovo peno. Primešamo še kokosovo moko, nato zmes z žlico naložimo na marmelado in jo po njej enakomerno razmažemo. Po želji nadev posujemo s kokosovimi ostružki in pecivo pečemo 25 minut, da se zlato zapeče.

4

Pecivo pustimo v pekaču, da se ohladi, nato ga pazljivo vzamemo ven. Pri tem si pomagamo s papirjem za peko. Nazadnje ga narežemo na rezine. V nepredušno zaprti posodi ga lahko hranimo do dva dni.

Druge vrste marmelad

Če nimamo marmelade iz črnega ribeza, lahko uporabimo tudi druge rahlo kiselkaste marmelade, na primer borovničevo, robidnično, višnjevo ...

Priljubljeni recepti

Pokrita pita s šunko, porom in krompirjem

Vam je ostalo kaj velikonočne šunke? Pripravite to slastno pito!

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.