
Hrustljava solata z mocarelo
Pisana solata s kumaro, posušenim paradižnikom, papriko, mocarelo in bučnimi semeni
Hrustljava solata z mocarelo
Pisana solata s kumaro, posušenim paradižnikom, papriko, mocarelo in bučnimi semeni

Sestavine
- 100 g motovilca ali mladih špinačnih listov (lahko tudi mešanica obojega)
- ½ kumare
- 100 g posušenih paradižnikov, vloženih v olju
- 1 žlica olja iz kozarca s paradižniki
- 1 rumena paprika
- 125 g mocarele
- 2 žlički bučnih semen
- 2 žlički balzamičnega kisa
- sol
- poper
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi se težko odrečemo nabiranju divjih rastlin. Dobro je, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 100 g motovilca ali mladih špinačnih listov (lahko tudi mešanica obojega)
- ½ kumare
- 100 g posušenih paradižnikov, vloženih v olju
- 1 žlica olja iz kozarca s paradižniki
- 1 rumena paprika
- 125 g mocarele
- 2 žlički bučnih semen
- 2 žlički balzamičnega kisa
- sol
- poper
Postopek
Kumaro z lupilnikom za zelenjavo narežemo na tanke trakove. Papriki odstranimo pecelj in semena in jo narežemo na ozke trakove. Motovilec ali špinačne liste, kumaro, paradižnik in papriko damo v večjo skledo in premešamo. Solato razdelimo na dva krožnika.
Mocarelo narežemo na rezine in jo enakomerno razdelimo po solati na krožnikih, nato solato posipamo še z bučnimi semeni, pokapamo z balzamičnim kisom in oljem iz kozarca s paradižniki, solimo in popramo.