
Hruške s hitrim čokoladnim prelivom
Hruške iz kompota za imeniten posladek v kozarčku
Hruške s hitrim čokoladnim prelivom
Hruške iz kompota za imeniten posladek v kozarčku

Sestavine
- 820 g hruškovih polovic in sirupa (iz pločevinke)
- 100 g čokolade
- 8 kepic vaniljevega sladoleda
- 2 žlici narezanih lešnikov

Božansko meso, ki se kar topi v ustih
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

7 osvežilnih sladic, s katerimi se lahko sladkate ta vikend
Sladice niso le razvajanje za brbončice, ampak tudi priložnost za sprostitev in druženje ob skupni mizi, še posebej ob koncu tedna.

Podelili smo priznanja Špizza - Naj picerija Slovenije 2025
Redko se zgodi, da se na kupu zberejo predstavniki najboljših picerij v državi. V sredo, 11. junija, je bil tak dan.
Sestavine
- 820 g hruškovih polovic in sirupa (iz pločevinke)
- 100 g čokolade
- 8 kepic vaniljevega sladoleda
- 2 žlici narezanih lešnikov
Postopek
Čokolado narežemo na majhne koščke. Hruške odcedimo nad manjšo kozico in jih razdelimo v 4 desertne kozarce ali skledice. Sirup pustimo vreti pri visoki temperaturi, dokler se ne zgosti, nato ga odstavimo z ognja in vmešamo čokolado, da se stopi.
V vsak kozarec ali skledico damo dve kepici sladoleda in vse skupaj prelijemo z vročim čokoladnim prelivom. Posujemo z narezanimi lešniki