
Hruške s hitrim čokoladnim prelivom
Hruške iz kompota za imeniten posladek v kozarčku
Hruške s hitrim čokoladnim prelivom
Hruške iz kompota za imeniten posladek v kozarčku

Sestavine
- 820 g hruškovih polovic in sirupa (iz pločevinke)
- 100 g čokolade
- 8 kepic vaniljevega sladoleda
- 2 žlici narezanih lešnikov

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
V Slovenijo avgusta prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys Joe Zavala. Svoje BBQ mojstrstvo bo pokazal na festivalu Wild West Fest On Fire 2025.
Sestavine
- 820 g hruškovih polovic in sirupa (iz pločevinke)
- 100 g čokolade
- 8 kepic vaniljevega sladoleda
- 2 žlici narezanih lešnikov
Postopek
Čokolado narežemo na majhne koščke. Hruške odcedimo nad manjšo kozico in jih razdelimo v 4 desertne kozarce ali skledice. Sirup pustimo vreti pri visoki temperaturi, dokler se ne zgosti, nato ga odstavimo z ognja in vmešamo čokolado, da se stopi.
V vsak kozarec ali skledico damo dve kepici sladoleda in vse skupaj prelijemo z vročim čokoladnim prelivom. Posujemo z narezanimi lešniki