Kaj boste skuhali danes?
Čijin puding z jabolki in rozinami
Preprosteje ne gre. Preizkusite veganski recept za zdrav posladek.
Čijin puding z jabolki in rozinami
Preprosteje ne gre. Preizkusite veganski recept za zdrav posladek.
Sestavine
- 5 dl ovsenega napitka
- 100 g semen čija
- 2 žlički vaniljevega izvlečka
- 1 žlica javorovega ali agavinega sirupa
- 3 jabolka sladke, sočne, čvrste sorte
- 30 g rozin
- 1⁄2 žličke mletega cimeta
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 5 dl ovsenega napitka
- 100 g semen čija
- 2 žlički vaniljevega izvlečka
- 1 žlica javorovega ali agavinega sirupa
- 3 jabolka sladke, sočne, čvrste sorte
- 30 g rozin
- 1⁄2 žličke mletega cimeta
Postopek
Ovseni napitek, semena čija, vaniljo in sirup damo v veliko skledo. Zmešamo, pokrijemo in postavimo v hladilnik za čez noč oziroma vsaj za 6 do 8 ur.
Jabolka olupimo in jim izrežemo peščišče, nato jih narežemo na koščke. Damo jih v srednje veliko kozico ter dodamo rozine, cimet in 3 žlice vode. Pristavimo na srednjo temperaturo, pokrijemo in nežno kuhamo 10 minut, da se jabolka zmehčajo. Kozico odstavimo in pustimo, da se sadje popolnoma ohladi.
Čijin puding vzamemo iz hladilnika. Dobro ga premešamo in razdelimo v štiri servirne kozarce, obložimo s sadjem in postrežemo.
Priljubljeni recepti
Z gobami nadevan piščanec in limonova rižota
Puranja mineštra
Pesa v slani skorjici s feto in marinirano čebulo
Rdeča pesa, kot je še ne poznate. Odlična je kot predjed ali priloga.