
Čijin puding z jabolki in rozinami
Preprosteje ne gre. Preizkusite veganski recept za zdrav posladek.
Čijin puding z jabolki in rozinami
Preprosteje ne gre. Preizkusite veganski recept za zdrav posladek.

Sestavine
- 5 dl ovsenega napitka
- 100 g semen čija
- 2 žlički vaniljevega izvlečka
- 1 žlica javorovega ali agavinega sirupa
- 3 jabolka sladke, sočne, čvrste sorte
- 30 g rozin
- 1⁄2 žličke mletega cimeta

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
- 5 dl ovsenega napitka
- 100 g semen čija
- 2 žlički vaniljevega izvlečka
- 1 žlica javorovega ali agavinega sirupa
- 3 jabolka sladke, sočne, čvrste sorte
- 30 g rozin
- 1⁄2 žličke mletega cimeta
Postopek
Ovseni napitek, semena čija, vaniljo in sirup damo v veliko skledo. Zmešamo, pokrijemo in postavimo v hladilnik za čez noč oziroma vsaj za 6 do 8 ur.
Jabolka olupimo in jim izrežemo peščišče, nato jih narežemo na koščke. Damo jih v srednje veliko kozico ter dodamo rozine, cimet in 3 žlice vode. Pristavimo na srednjo temperaturo, pokrijemo in nežno kuhamo 10 minut, da se jabolka zmehčajo. Kozico odstavimo in pustimo, da se sadje popolnoma ohladi.
Čijin puding vzamemo iz hladilnika. Dobro ga premešamo in razdelimo v štiri servirne kozarce, obložimo s sadjem in postrežemo.