
Hruška s snežno kapo
Hruška s snežno kapo

Sestavine
- 2 hruški (ne preveč zreli)
- malo vode za dušenje
- 2 žlici sladkorja
- sok polovice limone
- cimetova skorjica
- 2 klinčka
- 2 beljaka
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 2 hruški (ne preveč zreli)
- malo vode za dušenje
- 2 žlici sladkorja
- sok polovice limone
- cimetova skorjica
- 2 klinčka
- 2 beljaka
Postopek
Hruški operemo, razpolovimo in s kroglastim nožem odstranimo peščišča. V kozici zavremo vodo, ki smo ji dodali cimetovo skorjico, oba klinčka, žlico sladkorja in kanček limoninega soka. Hruške damo v vrelo vodo, nato kozico odstavimo in pustimo hruške v pokriti posodi približno deset minut. Hruške naj se v prevretku ohladijo. Pečico segrejemo na 180 °C.
Oba beljaka stepemo s preostalim sladkorjem in limoninim sokom v čvrst sneg. Napolnimo ga v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom. Ohlajene hruškove polovice poberemo iz prevretka. Dobro jih odcedimo, zložimo na pekač, nanje nabrizgamo snežne obloge, nato pa v pekaču hitro popečemo, da snežne kape rahlo porjavijo.
Nasvet
Čas kuhanja hrušk prilagodimo velikosti in čvrstosti sadežev. Hruškov prevretek lahko koristno uporabimo ob kakšni drugi priložnosti.